Persoanele vaccinate nu vor mai fi obligate să poarte mască de protecţie în spațiile închise. De când intră în vigoare regula

Nicu Stan, Mihai Cheleș 27.05.2021, 18:05
Persoanele vaccinate nu vor mai fi obligate să poarte mască de protecţie în spațiile închise. De când intră în vigoare regula

Persoanele vaccinate nu vor mai fi obligate să poarte mască de protecţie în spațiile închise. De când intră în vigoare regula și care sunt condițiile, vedeți în articolul de mai jos.

Persoanele vaccinate nu vor mai fi obligate să poarte mascăde protecție nici la interior. Guvernul discută acum această măsură

Românii vaccinați nu vor mai purta mască de protecție în spații închise, în anumite condiții. Persoanele vaccinate vor putea renunța la purtatul măștii de protecție în spațiile închise, este una dintre măsurile de relaxare aprobate de Executiv în în ședința de Guvern care a început, astăzi, la ora 17.00 și în timpul căreia au fost abordate și alte tipuiri de relaxare de la 1 iunie.

Persoanele vaccinate nu vor mai purta mască de protecție în spațiile închise, însă cu respectarea unor condiții. Acesta este scenariul discutat în ședința de joi a Guvernului.

Nuntile se vor organiza cu 70 de invitati la exterior si cu 50 la interior
Nuntile se vor organiza cu 70 de invitati la exterior si cu 50 la interior

Unde nu va mai fi obligatorie masca de protecție la interior

Se propune exceptarea de la obligativitatea purtării măștii de protecție la locurile de muncă în spații închise unde își desfășoară activitatea maxim 5 persoane, cu condiția ca acestea să fie vaccinate împotriva coronavirusului și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, vacin plus rapel, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau a altor salariați.

Guvernul Cîțu a pregătit și noi măsuri de relaxare care vor intra în vigoare din 1 iunie. Printre acestea se regăsesc organizarea de nunți, botezuri sau mese festive în exterior cu maxim 70 de persoane și în interior cu maxim 50 de persoane, organizarea de spectacole în spații deschise cu până la 1.000 de persoane, precum și competiții sportive desfășurate în spații deschise cu participarea spectatorilor în limita a 25% din capacitatea arenei.

Sălile de sport ar putea funcționa la 70% din capacitate

În plus, sălile de sport ar urma să funcționeze cu 70% din capacitatea spațiului, de la 1 iunie, fără mască de protecție, dacă se asigură o suprafață de 7 metri pătrați pentru fiecare persoană prezentă.

De asemenea, la ședința CNSU urmează să se stabilească detaliile despre cazurile în care într-un spațiu închis sunt atât persoane vaccinate, cât și persoane nevaccinate.

Masca de protecție nu mai este obligatorie în aer liber

De asemenea, în prezent, masca de protecție nu mai este obligatorie în aer liber, cu excepția locurilor care sunt foarte aglomerate.

Conform hotărârii de guvern aflate în vigoare, următoarea etapă de relaxare a măsurilor anti-COVID ar urma să aibă loc începând cu 1 iunie.

Urmăriți Impact.ro și pe