Oraşul în care vor exista taxiuri zburătoare în doar trei ani. Cum arată aeronava specială

Nicu Stan 01.12.2021, 08:45
Oraşul în care vor exista taxiuri zburătoare în doar trei ani. Cum arată aeronava specială

Care este oraşul în care vor exista taxiuri zburătoare în doar trei ani și cum arată aeronavele speciale. Până la apariția taxiurilor zburătoare, în China și America, pe drumuri deja circulă taxiuri care nu au șofer. Serviciul încă nu este disponibil pentru clienți, însă autoritățile din aceste țări susțin că taxiurile fără șoferi vor putea fi comandate cât de curând.

Taxiurile zburătoare devin realitate. O Capitală europeană pune la dispoziție acest serviciu începând cu 2024

Francezii anunță că la Jocurile Olimpice de Vară care vor fi găzduite de Paris, în anul 2024, vor funcționa taxiuri zburătoare, proiectul aflându-se deja în plină desfășurare.

Astfel, Franța se pregătește pentru o mare inovație, în perspectiva Jocurilor Olimpice de Vară, ce vor fi găzduite de capitala Paris, peste doar 3 ani. Este vorba despre taxiuri electrice zburătoare, aparate care urmează să intre în teste în următoarele luni.

Franta promite taxiuri zburatoare in 2024
Franta promite taxiuri zburatoare in 2024

Unde vor circula taxiurile zburătoare

Taxiurile zburătoare ar urma să asigure o rută care să lege aeroporturile Paris-Charles de Gaulle și Le Bourget, în timp ce cealaltă rută ar urma să asigure transportul între două suburbii situate la sud-vest de capitala Franței, informează un comunicat al Aeroports de Paris.

Companiile Volocopter GmbH, Airbus SE, Vertical Aerospace Group Ltd, Lilium NV și Joby Aviation se numără printre dezvoltatorii de aeronave care participă la proiect împreună cu autoritatea de aviație civilă a Franței, a anunțat operatorul care administrează aeroporturile.

Proiectul a început cu construcția zonelor de aterizare

De asemenea, zonele de aterizare și decolare de la nodul Pontoise-Cormeilles-en-Vexin au fost concepute special pentru teste încă de la începutul acestui an.

Taxiurile electrice cu decolare și aterizare verticală, sau eVTOL, apar rapid ca o nouă piață de transport, dezvoltatorii având pentru acest proiect disponibile sute de milioane de euro.

Mai multe țări vor să aibă taxiuri zburătoare

În plus, Vertical Aerospace din Marea Britanie și rivalul german Volocopter se numără printre companiile europene care se bat pentru comenzi de taxiuri zburătoare, alături de compania Lilium.

Proiectul francezilor se regăsește pe o listă tot mai mare de baze planificate în toată lumea, inclusiv cele promovate de firma de infrastructură Urban-Air Port și producătorul de automobile sud-coreean Hyundai Motor Co., care urmărește inaugurarea la începutul lui 2022 a unui prim aeroport pentru taxiuri zburătoare în Coventry, Anglia.

Printre altele, testele la nodul Pontoise cu două piste vor include:

-măsurători de zgomot, vibrații pe zborurile Volocopter;

-integrarea sigură a dronelor, eVTOL-urilor cu traficul aerian convențional;

-încărcarea bateriei, precum și întreținerea vehiculelor, după cum anunță jurnaliștii de la time.com.

Taxiuri fără șofer, în SUA și China

Orașul Las Vegas, SUA, va beneficia începând din 2023 mașini de taxi care nu vor avea șoferi la bord. Mașinile vor merge singure. Anunțul a fost făcut de companiile de ride-sharing Lyft și Motional, ale căror mașini deja au efectuat deja 10000 de călătorii, însă cu un șofer supraveghetor.

Și în China se implementează cât de curând un astfel de proiect, mașini de taxi fără șofer. În orașul Shenzen circulă deja taxiuri fără șofer, însă acestea încă nu pot fi comandate de către clienți.

Urmăriți Impact.ro și pe