Orașul din România în care străinii își doresc să locuiască. Detaliul care i-a atras la acest loc

Beatrice Dumitru 27.03.2023, 08:13
Orașul din România în care străinii își doresc să locuiască. Detaliul care i-a atras la acest loc

Publicația americană Business Insider a alcătuit o listă de 12 orașe de pe glob în care se poate trăi relativ ieftin, folosind date de pe un site primite de la utilizatori cu privire la costul vieții în marile urbe din întreaga lume. Printre cele mai ieftine orașe din lume se află și unul din România, alături de altele din Africa de Sud, Bolivia sau Columbia.

Oraș din România, pe lista celor mai ieftine din lume

Pentru a stabili lista cu cele mai ieftine orașe din lume, au fost luate în calcul câteva criterii, precum costurile medii estimate pentru o persoană singură sau o familie de patru membri, precum și prețul mediu pentru chiria lunară și prețul pentru cumpărarea unei locuințe în centrul orașului. De asemenea, s-a luat în calcul prețul pentru o cafea, o masă pentru două persoane și un abonament la sală.

Astfel, Business Insider a analizat orașe din mai multe țări și continente, încercând să aleagă unele în care traiul este relativ accesibil, mai ales în comparație cu SUA. Printre cele mai ieftine 12 orașe din lume se află și Bucureștiul, alături de orașul roz al Indiei până la un centru bolivian cu arhitectură colonială și modernă lângă dunele de nisip.

 Orașul din România în care străinii își doresc să locuiască.. Detaliul care i-a atras la acest loc
Calea Victoriei din București.

Dezavantajele vieții în București

Publicația americană scrie despre București că are o populație de 1,82 milioane de locuitori și este recunoscut drept centrul cultural și financiar al țării. Deseori denumit „Micul Paris”, orașul are o puternică influență franceză în arhitectura sa. În ultimii ani, și-a câștigat și reputația de destinație de top pentru viața de noapte. Aici chiria medie lunară pentru o garsonieră în centrul orașului este de 430 de euro, iar prețul unui apartament de 92 de metri pătrați poate ajunge la 230.000 de euro.

Se mai scrie că în capitala României, un cappuccino costă în jur de 2,5 euro, iar o cină în oraș pentru două persoane, cu trei feluri de mâncare, 43 de euro. Cheltuielile lunare pentru o persoană singură, excluzând costurile casei, se ridică la 600 de euro, iar pentru o familie de 4 persoane, la aproximativ 2.000 de euro.

„Traficul intens, calitatea proastă a aerului și trotuarele murdare sunt câteva dezavantaje ale vieții în București. În plus, războiul din Ucraina a dus la o creștere a migrației, deoarece mulți refugiați au venit în România”, notează Business Insider.

Ce orașe mai apar pe listă

Alături de București, pe lista celor mai ieftine 12 orașe din lume mai apare Cape Town (capitala Africii de Sud), Cartagena (Columbia), George Town (Malaezia), Jaipur (India), Lagos (Nigeria), Larissa (Grecia), Puebla (Mexic), Rabat (Maroc), Santa Cruz (Bolivia) și Santa Cruz de Tenerife (Spania).

Multe dintre aceste locuri se clasează foarte bine în ceea ce privește măsurile de calitate a vieții, dar este important de știut că aceste costuri mai mici ale vieții vin uneori în detrimentul altor caracteristici ale orașului, cum ar fi siguranța, asistența medicală și poluarea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...