Care sunt cele mai ieftine cartiere din București. Aici trebuie să te muți dacă vrei să stai cu chirie

Ana Anitoiu 23.03.2023, 14:53
Care sunt cele mai ieftine cartiere din București. Aici trebuie să te muți dacă vrei să stai cu chirie

Cele mai ieftine cartiere din București pentru persoanele care caută un apartament în care să se mute cu chirie au fost dezvăluite de specialiștii unei platforme imobiliare, care au întocmit un clasament. Diferențele de preț între acestea și cele mai scumpe zone ale Capitalei este considerabilă.

Care sunt cartierele din București cu cele mai ieftine chirii

Potrivit Barometrului chiriilor din București, întocmit de către specialiştii unei platforme imobiliare, cartierele din București cu cele mai ieftine chirii sunt Berceni, Ghencea, Drumul Taberei şi Giurgiului.

Persoanele care caută garsoniere de închiriat la cele mai accesibile prețuri s-ar putea orienta către cele din sudul şi vestul Bucureştiului. Astfel, în zona Berceni, chiria lunară este de 292 de euro, în Ghencea 280 de euro, iar cel mai mic preţ este în zona Brâncoveanu, de 277 de euro.

În cazul apartamentelor cu două camere, analiza de specialitate relevă faptul că se plătesc chirii mici în Berceni (368 de euro), Rahova (360 de euro), Ghencea (360 de euro) şi Giurgiului, unde chiria coboară până la 348 de euro pe lună.

De asemenea, cele mai accesibile locuinţe cu trei camere, de închiriat, se găsesc în sudul și estul Capitalei. În Pantelimon şi Fundeni, chiria este de aproximativ 440 de euro pe lună, în timp ce Brâncoveanu şi Giurgiului sunt singurele zone unde chiriaşii pot găsi locuinţe cu mai puţin de 400 de euro pe lună. Concret, prețurile sunt de 394 de euro, respectiv 385 de euro.

Cartierul in care sunt cele mai ieftine apartamente din Bucuresti
Blocuri din Bucuresti. Foto: unsplash.com

Zonele din Capitală cu cele mai mari chirii

De cealaltă parte, cele mai mari chirii înregistrate în Capitală sunt în zonele Pipera, Aviaţiei şi Floreasca, potrivit Barometrului chiriilor din Bucureşti. Cea mai mare diferență între cartierele aflate la cele două poluri opuse este în cazul apartamentelor cu patru camere, unde chiria unei locuinţe din cartierul Aviaţiei este cu peste 300% mai mare faţă de una similară din Drumul Taberei.

Pe segmentul de garsoniere, cele mai mari chirii au fost înregistrate în zona Pipera, unde preţul mediu ajunge la 425 euro pe lună. În top urmează cartierele Aviaţiei, cu 401 euro, şi Floreasca, unde chiria medie este de 389 de euro.

În cazul apartamentelor cu două camere, se plătesc chirii medii mai mari în zona de nord a Capitalei, în cartierele Primăverii şi Herăstrău, de 661 de euro, respectiv 650 de euro.

În luna martie a acestui an, cele mai mari chirii pentru un apartament cu trei camere se înregistrează în zona Herăstrău (1.046 de euro), apoi Floreasca (966 de euro) şi Aviatorilor (944 de euro).

În ceea ce privește apartamentele cu patru camere, cea mai scumpă zonă este Aviaţiei, unde chiria medie lunară ajunge la 1.372 de euro, însă în Titan preţul scade la 460 de euro, spre deosebire de Drumul Taberei, unde este de 454 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...