O nouă idee în Primăria condusă de Gabriela Firea: ziua în care toate mașinile vor avea interzis în București

Alexandru Ioanid 27.08.2019, 14:11
O nouă idee în Primăria condusă de Gabriela Firea: ziua în care toate mașinile vor avea interzis în București

Unul dintre consilierii Primăriei Capitalei, conduse de Gabriela Firea, a venit cu o nouă idee: „Ziua fără autoturisme”, o zi din an în care toate mașinile din București să aibă interzis pe unele străzi. Ideea apare la doar câteva zile după ce a fost lansat în dezbatere publică proiectul care va introduce o așa-numită vinietă pentru mașinile care poluează. 

Primăria Capitalei vrea să introducă „Ziua fără autoturisme”, adică o zi din an în care circulația mașinilor și a vehiculelor motorizate să fie interzisă în București. Potrivit unui proiect introdus suplimentar în ședința Consiliului General al Municipiului București de marți, se propune interzicerea mașinilor pe mai multe artere din Capitală.

Inițiativa face referire la câteva zone, printre care Bulevardul Unirii sau Decebal. Iar ziua aleasă ar putea fi 22 septembrie 2019.

Ce este „Ziua fără autoturisme”, noua idee marca Gabriela Firea

Unde plătești vinieta pentru București și în ce zone n-ai voie cu mașinile sub Euro 3. Cum află autoritățile dacă încalci legea

Primăria Capitalei vrea să interzică circulația mașinilor pe 22 septembrie 2019 pe anumite artere din București. E o zi de duminică, iar circulația va fi interzisă, potrivit proiectului, de dimineață până la ora 17:00.

„Ziua de 22 septembrie 2019 va fi desemnată ca fiind „Ziua fără autoturisme”, în Municipiul Bucureşti. Pe 22 septembrie 2019, între orele 9:00 şi 17:00 se interzice circulaţia vehiculelor cu motor, inclusiv LPG, vehicule electrice, cu 2, 3 sau 4 roţi în arealul: Bulevardul Decebal – de la strada Dristorului până la Piaţa Alba Iulia, Bulevardul Unirii – de la Piaţa Alba Iulia până la Piaţa Constituţiei, fără afectarea traficului pe Bulevadrul Libertăţii, iar la intersecţia cu Strada Dristorului cu Bulevardul Decebal se va asigura traversarea acestuia”
Proiect CGMB

Există, însă, câteva excepții: vor avea voie să circule ambulanţele, vehiculele SMURD, cele ale pompierilor, poliţiei, Jandarmeriei, poliţiri locală precum şi ale altor instituţii şi servicii publice aflate în misiune.

De asemenea, sunt exceptate de la aceste prevederi, cu condiţia de a respecta limita de 30 de km pe oră, vehiculele de transport în comun, mijloacele de transport alternativ (trotinete, biciclete, etc), vehiculele serviciilor publice, vehiculele serviciilor de utilitate publică (…) vehiculele corpului diplomatic (cu condiţia să transporte un diplomat sau ca şoferul să dispună de o foaie de parcurs sau de un ordin de misiune).

Iniţiatorul proiectului este consilierul Tudor-Tim Ionescu, de la ALDE. Decizia finală va aparține CGMB.

CITEȘTE ȘI Cum se desfășoară marea operațiune de ridicare a mașinilor din București

Urmăriți Impact.ro și pe