A început marea operațiune de ridicare a mașinilor din București parcate ilegal: cum acționează Primăria condusă de Gabriela Firea – VIDEO

Alexandru Ioanid 26.08.2019, 14:01
A început marea operațiune de ridicare a mașinilor din București parcate ilegal: cum acționează Primăria condusă de Gabriela Firea – VIDEO

Hotărârea prin care Primăria Capitalei a dat undă verde ridicării de mașini parcate ilegal pe străzile administrate de municipalitate a intrat în vigoare. Astfel, începând de duminică, de la miezul nopții, orice autoturism care e parcat în stațiile RATB sau care împiedică intrarea în instituții publice va fi ridicat. Iar tarifele pentru recuperarea mașinii nu sunt deloc mici.

În primele ore de când hotărârea a intrat în vigoare, Primăria Capitalei, prin intermediul polițiștilor locali, a ridicat mai multe mașini parcate neregulamentar. Șoferii care și-au lăsat autoturismele în locuri unde parcarea e interzisă vor scoate din buzunar câteva sute de lei pentru recuperarea lor.

Practic, va fi plătită o taxă de recuperare, un tarif de depozitare a mașinii, dar și amenda aferentă parcării ilegale.

Până luni la ora 12:00, fuseseră ridicate nu mai puțin de șapte mașini parcare neregulamentar, potrivit Hotnews.

Primăria Gabrielei Firea, cu ochii pe mașinile parcate ilegal

Atenție, șoferi! Anunțul de ultimă oră făcut de Primăria Capitalei. Când va începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar
Ridicarea mașinilor devine iar sperietoarea bucureștenilor care parchează ilegal

Primăria Capitalei a ridicat, până luni la ora 12:00,  7 mașini care blocau stațiile RATB și intrarea în spitale, spune directorul Poliției Locale a municipiului București, Daniel Rășică.

”Am ridicat 7 mașini din zona Sălii Palatului, zona Hanul lui Manuc, Spitalul Floreasca, Spitalul Grigore Alexandrescu. Mașinile blocau accesul în spital, la secția de primiri urgențe, nu puteau să intre ambulanțele. La Sala Palatului blocau autobuzele care luau curba de la Câmpineanu și nu puteau face virajul, iar la Hanul lui Manuc blocau stația STB”
Daniel Rășică, director al Poliției Locale București

Echipele care ridică mașinile parcate ilegal lucrează non-stop, atrag atenția polițiștii locali.

”Prioritate au sesizările primite prin dispeceratul STB-ului, când este blocat transportul în comun. Se deplasează urgent echipajul, face fotografiile de încadrare a faptei, apoi dispune măsura de ridicare, se solicită platforma de la Managementul Transportului, iar mașina este luată. Opreațiunea durează circa 1 minut”
Daniel Rășică, director al Poliției Locale București

Poliția promite că de data asta are tot ce-i trebuie ca să curețe drumurile publice de mașini parcate neregulamentar

Șoferii care nu-și mai găsesc mașina în locul în care au parcat vor scoate din buzunar câteva sute de lei pentru recuperarea ei:

– 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
– 270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

Tarifele de transport sunt:

– 150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
– 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

La aceste tarife se adaugă și amenda primită. 

Maşinile parcate neregulamentar şi care au fost ridicate vor fi depozitate în spaţiile special amenajate din Bulevardul Timişoara nr. 161- 163, Sector 6 şi Bulevardul Metalurgiei nr. 69- 71 (str.Drumul Jilavei nr.113), Sector 4, care vor avea program de funcţionare 24/24 ore.

 

Urmăriți Impact.ro și pe