O celebră termocentrală din România, vândută prin licitație. Ce obligație are investitorul care a cumparat-o

Stan Filon 26.08.2022, 22:51
O celebră termocentrală din România, vândută prin licitație. Ce obligație are investitorul care a cumparat-o

Tranzacție foarte important în România! Termocentrala Mintia, deținută de Complexului Energetic Hunedoara SA, a fost cumpărată, prin licitație publică, de către Mass Global Energy Rom, parte a Mass Group Holding, un important producător global de energie, după cum a informat Prefectura Hunedoara. Investitorul are de gând să investească o sumă importantă de bani pentru modernizarea hidrocentralei.

O celebră termocentrală din România, vândută prin licitație

Așadar, Termocentrala Mintia, deținută de Complexului Energetic Hunedoara SA, a fost cumpărată, prin licitație publică, de către Mass Global Energy Rom, parte a Mass Group Holding, un important producător global de energie. Suma pentru care s-a făcut tranzacția a fost de 91.236.832 euro, exclusiv TVA. Tranzacția este considerată una dintre cele mai importante pentru sectorul energetic românesc și totodată una dintre cele mai mari tranzacții din insolvență din ultimii ani din România.

Ministerul Energiei, în calitate de acționar, a impus anumite condiții investitorului cu scopul de a relansa producția de energie în Mintia. Producătorul de energie are obligația ca până la data de 31 decembrie 2026 să finalizeze investiția de realizare a unei capacități energetice noi cu o putere instalată de minimum 1.290 MWH, din care minimum 800 MWH în bandă pe gaz și energie regenerabilă.

O celebra termocentrala din Romania, vanduta prin licitatie
O celebra termocentrala din Romania, vanduta prin licitatie

Cât va investi Mass Global Energy Rom în termocentrala de la Mintia

„Promisiunea guvernului condus de Nicolae Ionel Ciucă a fost respectată! Ne-am îndeplinit obiectivul de deschide sistemul hunedorean de producere a energiei și de a păstra Mintia pe harta energetică a României” a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

Cumpărătorul termocentralei Mintia spune că va aloca pentru modernizarea și dezvoltarea centralei Mintia în nu mai puțin de un miliard de euro! Banii vor fi investiți pentru dezvoltarea capacității de producție și în același timp adaptarea la noile standarde europene pentru trecerea la producția de energie electrică din surse regenerabile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...