O biserică românească l-a impresionat pe primarul unui orășel de lângă Roma. Ce face părintele Bogdan pentru conaționali

Badea Violeta 05.09.2022, 19:15
O biserică românească l-a impresionat pe primarul unui orășel de lângă Roma. Ce face părintele Bogdan pentru conaționali

Mulți români sunt plecați în străinătate. Aceștia au renunţat la viaţa pe care o aveau în România, pentru a avea parte de un trai mai bun pe alte meleaguri. Şi totuşi, nu toți reușesc să se realizeze. Sunt foarte mulți români în Italia care trăiesc de pe o zi pe alta. Iată ce face părintele Bogdan pentru ei. Până și primarul orășelului de lângă Roma a rămas fără cuvinte!

Mâna de ajutor pe care a întins-o părintele Bogdan românilor nevoiași din Italia

Nu e un secret că numeroși români se află în străinătate pentru un trai mai bun. Prețul plătit este uriaș: familii destrămate, copii care cresc fără părinți și lipsa familiei. Chiar și așa, mulți români ajung să se confrunte cu sărăcia și în străinătate.

Cel mai bun exemplu îl găsim în Monterotondo, un orășel de lângă Roma, Italia. Acolo trăiesc zeci de români fără adăpost. Singurul lor sprijin a rămas părintele Bogdan Petre.

În fiecare duminică, după slujbă, acesta pregătește pachete pentru conaționalii săraci. Apoi, voluntarii duc pachetele la „Podul Gării”, acolo unde îi așteaptă 35 de suflete, uneori chiar și 40.

„Nu uitați de masa săracilor de la Monterotondo, după Slujbă, la podul gării, pentru cei care se găsesc în extremă dificultate” – se arată pe pagina de Facebook a parohiei.

Citește și Niște români au crezut că vor da lovitura vieții în Italia, dar au fost prinși de polițiști. Cu ce se ocupau, de fapt, conaționalii noștri!

Romanii nevoiasi sunt ajutati de preotul Bogdan
Romanii nevoiasi sunt ajutati de preotul Bogdan

Primarul din Monterotondo nu a rămas indiferent la drama prin care trec românii nevoiași

Povestea românilor nevoiași l-a impresionat și pe primarul orașelului italian, Riccardo Varone. Acesta a lăsat totul deoparte și a mers pe data de 28 august să-i viziteze. Edilul a răspuns afirmativ invitației voluntarilor, pentru a vedea realitatea de sub podul Gării.

„Ne dorim să creștem colaborarea, inclusiv la nivel de proiecte, de spații, cu părintele Bogdan, care are mereu idei și obiective pentru a-i ajuta pe cei nevoiași.

E corect ca și administrația să vină în întâmpinarea persoanelor aflate în dificultate. E și un obiectiv, o misiunea a noastră. Nu doar la nivel instituțional, ci și din punct de vedere personal, mă bucur că sunt aici.

Mă implic, atunci când pot, mai ales pentru că am învățat să vă cunosc, în atâția ani de când sunt la primărie. Vă mulțumesc și sper să ne vedem în curând, pentru a vă anunța găsirea unui spațiu potrivit și întărirea colaborării cu comunitatea ortodoxă, cu părintele Bogdan”, a spus primarul Riccardo Varone, notează roitalianul.com.

Citește și Tragedie în portul italian Crotone. Trei morți și un rănit, în urma unei explozii urmate de un incendiu la borul un remorcher!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...