Tragedie în portul italian Crotone. Trei morți și un rănit, în urma unei explozii urmate de un incendiu la borul un remorcher

Mihnea Tălău 01.09.2022, 17:02
Tragedie în portul italian Crotone. Trei morți și un rănit, în urma unei explozii urmate de un incendiu la borul un remorcher

O explozie, urmată de un incendiu, la un remorcher aflat în portul Crotone, în sudul Italiei, s-a soldat cu trei morți și un rănit grav. Toți sunt membri ai echipajului.

Explozia a avut loc la bordul remorcher Asso, care lucra cu platformele de extracţie de gaz

Pompierii au intervenit la fața locului și, din câte se știe, o a cincea persoană din echipaj a fost salvată în stare confuzională.

Explozia a avut loc la bordul remorcher Asso care îşi oferea serviciile platformelor de extracţie de gaz situate în largul portului, situat în Calabria.

Potrivit presei din peninsulă, aceasta s-a produs în timpul unor lucrări de sudură la un container de la bordul navei, iar unda de şoc a proiectat pe chei două persoane, care şi-au pierdut viaţa, o treia fiind aruncată de suflul exploziei, în mare.

Două cadavre au fost găsite pe doc, în timp ce cea de-a treia victimă a exploziei a fost aruncată în mare și recuperată de niște bărci. Potrivit rapoartelor, explozia a avut loc în interiorul camerei motoarelor.

https://youtu.be/j9pSBtnEGiA

Victimele nu sunt de naționalitate italiană

Echipajul era format din șapte persoane, de naționalitate egipteană, indiană și una italiană. Potrivit lui Adnkronos de la Autoritatea Portuară din Crotone, care coordonează operațiunile, în momentul exploziei erau șase persoane la bord, în timp ce o a șaptea ieșise să facă cumpărături. Cele trei victime sunt de naționalitate străină. Operațiunile continuă pentru securizarea ambarcațiunii.

„Morți și răniți în portul Crotone din cauza exploziei unui container în urma unui incendiu pe un remorcher. Regiunea Calabria își exprimă condoleanțele față de familiile victimelor. Mulțumim salvatorilor și pompierilor pentru prețioasa lor intervenție”, a scris pe Twitter Roberto Occhiuto, președintele Regiunii Calabria, din Italia.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...