Noua modalitate de plată pentru Tesla. Va putea fi cumpărată nu doar cu bani, anunță Elon Musk

Cristian Cojocaru, Radu Oprișan 25.03.2021, 16:46
Noua modalitate de plată pentru Tesla. Va putea fi cumpărată nu doar cu bani, anunță Elon Musk

”Technoking”, așa cum s-a autointitulat recent Elon Musk, a nunțat o nouă modalitate de plată pentru mașinile dezvoltate de Tesla. Această mișcare pare a fi în contradictoriu cu imaginea companeii ca o electricitate ecologică.

A fost implementată o nouă modalitate de plată pentru Tesla

Elon Musk, directorul executiv al Telsa, a declarat ieri că Tesla va accepta plata cu Bitcoin pentru mașinile din Statele Unite ale Americii. Astfel, Tesla va deține moneda digitală, mai degrabă decât să convertească plățile în dolari. Musk a mai adăugat că Tesla va gestiona tranzacțiile de criptomonede interne.

„Bitcoin plătit către Tesla va fi păstrat ca Bitcoin, nu convertit în monedă fiat”, a explicat Musk într-o postare pe Twitter.

Așadar, în momentul în care cineva va cumpăra o mașină Tesla cu Bitcoin, prețul mașinii ar putea crește sau ar putea scădea în timp. Cu alte cuvinte, Tesla transformă plățile unice în active cu valoare schimbătoare sau, în esență, investiții. Elon Musk a mai adăugat că viitorii cumpărători din afara Statelor Unite ale Americii vor avea opțiunea de a utiliza Bitcoin ”mai târziu în acest an”.

Elon Musk a anunțat că Tesla poate fi cumpărată și cu Bitcoin pe teritoriul Statelor Unite ale Americii
Elon Musk a anunțat că Tesla poate fi cumpărată și cu Bitcoin pe teritoriul Statelor Unite ale Americii

Care este părerea lui Bill Gates

Îmbrățișarea Bitcoin de către Elon Musk este apreciată de mulți entuziaști ai criptomonedelor, însă efectul monedei digitale asupra schimbărilor climatice a fost supus unui control crescut. În funcție de studiu, emisiile anuale de carbon din electricitatea necesară exploatării Bitcoin și procesării tranzacțiilor sale sunt egale cu cantitatea emisă de toată Noua Zeelandă sau Argentina.

„Bitcoin folosește mai multă energie electrică pe tranzacție decât orice altă metodă cunoscută omenirii și, prin urmare, nu este un lucru excelent în ceea ce privește clima”, a declarat recent Bill Gates pentru The New York Times.

Există, de asemenea, o problemă electronică a deșeurilor asociată cu extragerea bitcoinului, susține Alex de Vries, un economist care a creat Indicele consumului de energie Bitcoin și urmărește consecințele neintenționate ale tendințelor digitale. În cadrul unui interviu pentru The Times, Alex de Vries a afirmat că minarea Bitcoin se face cu echipamente extrem de specializate, care au o durată de viață scurtă, iar instrumentele nu pot fi refăcute, ceea ce face investițiile în moneda digitală și mai problematice din perspectiva mediului.

Musk a declarat luna trecută că Tesla a cumpărat 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin pentru trezoreria sa. Anunțul de miercuri confirmă speculațiile din comunitatea criptografică că Tesla nu ar contracta pur și simplu plăți către un procesator terț și ar trata Bitcoin ca dolari. De la achiziția Bitcoin a Tesla în februarie, prețul Bitcoin și al altor criptomonede a crescut până la recorduri, dar tranzacționarea a fost volatilă.

Urmăriți Impact.ro și pe