Nicolae Ciucă o contrazice pe Raluca Turcan, după învestirea Guvernului. Ce spune despre pensii şi salarii

Stan Filon 25.11.2021, 14:43
Nicolae Ciucă o contrazice pe Raluca Turcan, după învestirea Guvernului. Ce spune despre pensii şi salarii

Premierul României, Nicolae Ciucă, a ținut să-i liniștească pe pensionarii din România, dar și pe românii care își făceau griji că nu își vor mai primi salariul. Aceștia au fost puși în gardă de fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, care a spus public că nu mai sunt bani de pensii și salarii.

Nicolae Ciucă i-a „dat peste nas” Ralucăi Turcan

Raluca Turcan a ieșit cu declarații grave, în urmă cu câteva zile, după ce s-a aflat că nu mai este loc pentru ea în viitorul guvern. Imediat după ce a aflat acest detaliu, Raluca Turcan a ieșit la atac și a spus că nu mai sunt bani de pensii și salarii, fapt pe care i l-ar fi transmis și lui Florin Cîțu.

Ei bine, noul premier al României, Nicolae Ciucă, s-a văzut nevoit să-i liniștească pe români, imediat după ce guvernul Ciucă a primit votul de învestitură în Parlamentul României. Acesta a vorbit despre ce urmează să facă în curând Guvernul României, dar a amintit și de pensiile și salariile românilor.

Nicolae Ciuca i-a dat peste nas” Ralucai Turcan
Nicolae Ciuca i-a dat peste nas” Ralucai Turcan

”Nu exista probleme cu fondurile pentru pensii si salarii”

”Să știți că am înțeles că ne-am asumat o răspundere foarte mare, am înțeles și recomandările făcute, suntem un Guvern al României și vom face tot ceea ce ne-am asumat. Este vorba de asumarea responsabilitatii, centrata pe cetateanul roman, pentru a depasi situatia de criza si iarna. Mai departe, ne asumam tot ce inseamna dezvoltarea Romaniei. In acest moment, elementele privind rectificarea si deficitul urmeaza a fi dezbatute in sedinta de guvern de maine, apoi vom putea comunica unde ne aflam in privinta asigurarii resurselor financiare.

Ce trebuie sa se stie este ca nu exista probleme cu fondurile pentru pensii si salarii. Nu pot vorbi acum de incalcarea angajamentelor europene, pana nu avem cifrele finale. Au fost o serie de asumari in programul de guvernare si s-au dezbatut si metodele prin care vom reusi sa strangem mai multi bani. Radarul marfurilor, e-facturare si un mai bun control al marfurilor la intrarea si iesirea din tara. Urmeaza sa discutam si despre modificarea Constitutiei, deocamdata nu au fost discutate linii specifice pentru o asemenea modificare.

A fost o asumare visavis de aplicarea si calendarul PNRR. Toate aceste elemente vor constitui prioritatile fiecarui ministru in parte. Este clar ca daca nu se respecta termenele, nu vor putea fi accesati banii, si nu vorbim doar de PNRR, ci si de celelalte fonduri europene. Asta nu tine doar de un ministru, ci de tot aparatul din interiorul unui minister”, a spus Nicolae Ciucă la sediul Parlamentului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...