Nicolae Ciucă a făcut anunțul momentului. Cu cât se vor mări pensiile de la 1 ianuarie 2023

Beatrice Dumitru 15.11.2022, 16:38
Nicolae Ciucă a făcut anunțul momentului. Cu cât se vor mări pensiile de la 1 ianuarie 2023

Guvernul a purtat mai multe discuții pe tema majorării pensiilor de la 1 ianuarie 2023. Dacă este sigur că pensionarii vor primi mai mulți bani la începutul anului viitor, deocamdată membrii Coaliției de guvernare nu s-au pus de acord cu cât se vor mări acestea. Premierul Nicolae Ciucă a făcut, însă, un nou anunț cu privire la creșterea veniturilor pensionarilor.

Cu cât se vor majora pensiile

În acest moment, Guvernul are pe masa de lucru trei ipoteze pentru majorarea pensiilor, de la 10% la 15%, la 11%. pe de altă parte, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, susține o majorarea diferenţiată a pensiilor, în timp ce PNL susţine creșterea uniformă a punctului de pensie.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, că Guvernul îşi menţine intenţia de a majora pensiile cu 15%. Totul depinde de deficitul bugetar de la finalul acestui an, dar și de rata infllație și de viitorul buget pentru 2023.

Nicolae Ciucă a făcut anunțul momentului. Cu cât se vor mări pensiile de la 1 ianuarie 2023
pensiile se vor majora de la 1 ianuarie 2023.

Se lucrează în acest moment la nivelul structurilor de specialitate şi pe baza prognozele bugetare să asigurăm acea anvelopă de creştere 15% din buget pentru să asigurăm creşterea pensiilor. Este în analiză şi ne dorim ca din acest pachet să asigurăm o creştere pentru cei cu pensiile cele mai mici”, a declarat Nicolae Ciucă.

Guvernul discută mărirea salariului minim pe ecomonie

Guvernul discută în aceste zile și despre mărirea salariului minim pe ecomonie. În acest sens, șeful Executivului a precizat că miercuri va avea loc o întâlnire tripartită în care se va discuta despre majorarea salariului minim pe economie la 3.000 sau 3.200 de lei.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat și el, marţi, că îşi doreşte ca de la 1 ianuarie să intre în vigoare noua variantă a salariului minim, cel mai probabil de 3.000 de lei, din care 200 de lei să fie scutiţi de impozit.

De la jumătatea anului 2022 am pus la dispoziţia mediului de afaceri o sumă de 200 de lei pe care să o poată asigura ca şi salariu angajaţilor săi, o sumă de 200 de lei unde statul nu percepe nicio taxă. Până acum a fost la decizia angajatorului, acum ne dorim să o introducem în cei 3.000 de lei şi să continuăm această practică şi anume să nu-i taxăm”, a declarat Marius Budăi, la Parlament, potrivit Agerpres.

Ministrul Muncii a mai precizat că vor fi luate în calcul toate variantele, referitor la suma de 200 de lei, şi a adăugat că îşi doreşte ca noua variantă a salariului minim să intre în vigoare de la 1 ianuarie. De asemenea, a menţionat că 130.000 de contracte au fost transformate şi a fost oferită suma de 200 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...