Nicolae Ceaușescu suferea de o boală necruțătoare? Presa străină a aflat și a ținut totul în mare secret

Mihai Roșoiu 21.11.2020, 09:39
Nicolae Ceaușescu suferea de o boală necruțătoare? Presa străină a aflat și a ținut totul în mare secret

Secretele din viața lui Nicolae Ceaușescu ies la iveală după zeci de ani de la moartea lui. Despre problemele de sănătate ale fostului lider comunist au reprezentat un subiect de interesant inclusiv pentru presa internațională. Un mare cotidian din Statele Unite susținea, cu multă vreme în urmă, că Nicolae Ceaușescu suferea de o boală necruțătoare. Informațiile nu au fost niciodată confirmate, dar se bazează pe unele zvonuri care circulau în anii 80.

Nicolae Ceaușescu suferea de o boală necruțătoare?

The New York Times este cotidianul care publica amănuntele de culise din viața personală ale dictatorului. În anul 1985, un articol apărut în importanta gazetă nord americană vorbea despre o boală gravă de care suferea Ceaușescu. Totul a început de la felul în care arăta liderul de la București în acel moment. Ziariștii au observat o degradare a aspectului fizic al lui Ceaușescu pe care au pus-o pe seama unor probleme pe care acestea le avea la prostată.

Nicolae Ceausescu suferea de o boala necrutatoare
Nicolae Ceausescu suferea de o boala necrutatoare

În NYT se afirmă că președintele României suferise o intervenție chirurgicală după ce fusese descoperit cu un cancer la prostată. După depistarea problemelor, Nicolae Ceaușescu ar fi apelat la o echipă internațională de specialiști. Formată din doi medici francezi, un român și un elvețian, echipa l-ar fi operat pe dictator chiar în locuința sa din Bulevardul Primăverii.

S-a gândit Ceaușescu să plece din fruntea României?

Problemele de sănătate ale președintelui român ar fi creat o adevărată isterie la București. Tot New York Times scrie că în acea perioadă, Ceaușescu și apropiații săi au avut numeroase întâlniri pentru a stabili ce se va întâmpla în eventualitatea în care el va deceda. Zvonurile publicate în cotidianul american susțin că din pricina bolii, Ceaușescu s-ar fi consultat cu cei mai apropiați oameni referitor la succesorul său.

În tot acest timp, omul numărul 1 din Partidul Comunist Român era tratat cu atenție după operația suferită. Se pare că pentru a se recupera după intervenția chirurgicală, Ceaușescu ar fi ajuns în China. Aici ar fi fost supus unui tratament cu acupunctură. Reacția organismului lui Ceaușescu ar fi fost favorabilă, iar plecarea sa din fruntea țării nu mai era un subiect de actualitate.

Presa străină a susținut că Nicolae Ceaușescu suferea de o boală necruțătoare, însă în același articol se vorbește și despre faptul că informațiile nu au o sursă oficială. New York Times remarca faptul că în ciuda zvonurilor despre cancerul la prostată, liderul comunist avea un program foarte încărcat. Vizitele interne și externe erau la fel de dese, iar activitatea sa aproape că era aceeași ca și până atunci.

Urmăriți Impact.ro și pe