Motivul pentru care Nicolae Ceaușescu nu purta aceleași haine de două ori. Cine îl speriase îngrozitor pe dictator

Stan Filon 14.11.2020, 15:00
Motivul pentru care Nicolae Ceaușescu nu purta aceleași haine de două ori. Cine îl speriase îngrozitor pe dictator

Nicolae Ceaușescu nu purta aceleași haine de două ori! Motivul pentru care a recurs la această regulă a fost unul destul de serios, care pur și simplu l-a îngrozit pe dictatorul român. Fidel Castro i-a povestit ce au vrut să-i facă americanii, așa că Ceaușescu s-a decis să nu riște deloc.

Nicolae Ceaușescu nu purta aceleași haine de două ori, de frica unor comploturi

Fidel Castro a fost prim-secretar al Partidului Comunist Cubanez și la o întrevedere cu omologul său din România, acesta a povestit cum au vrut să-l lase americanii fără păr. Castro i-a spus lui Ceaușescu că serviciile secrete americane au vrut să-i toarne în pantof o substanță toxică ce avea menirea să-l lase chel pe președintele Cubei, pentru a-l umili. Un Castro fără păr și barbă nu ar fi fost de conceput.

Acesta a evitat în ultimul moment complotul, iar povestea l-a cutremurat pe Nicolae Ceaușescu, care a decis din acel moment să nu mai poarte aceleași haine de două ori. Așa a ajuns să înființeze dictatorul român secţii speciale pentru confecţionarea hainelor în cadrul Direcţiei a 5-a a Securităţii.

Nicolae Ceausescu nu purta aceleasi haine de doua ori
Nicolae Ceausescu nu purta aceleasi haine de doua ori

Fidel Castro l-a îngrozit pe Ceaușescu cu o poveste cu spioni

”Totul a început în 1972, când Fidel Castro i-a povestit lui Nea Nicu despre un complot organizat de CIA. Spionii americani urmau să-i toarne în pantofi o otravă care ar fi făcut să-i cadă părul, iar un Castro fără barbă ar fi fost de neimaginat. Imediat, Ceauşescu a luat hotărârea că nu va mai îmbrăca niciodată aceeaşi haină de două ori.

La scurt timp au fost create secţii speciale pentru confecţionarea hainelor în cadrul Direcţiei a 5-a a Securităţii, care era serviciul pentru paza sa personală. Noua secţie concepea şi producea tot ceea ce Ceauşescu şi-ar fi dorit să îmbrace: pălării fine de fetru pentru mers la birou şi şepci tip Lenin pentru vizitele în fabrici, pardesie croite din stofă şi mantale matlasate pentru iarnă, în stil sovietic, costume de zi cu zi făcute din materiale englezeşti şi uniforme de vânătoare în stil german, ciorapi de mătase, papuci îmblăniţi, pantofi negri din piele fină de viţel, tip Oxford, şi cizme solide de vânătoare având în interior încălzitoare electrice.

Din străinătate, Ceauşescu cerea să i se aducă o mulţime de cravate şi de cămăşi de mătase franţuzeşti. Dictatorul dispunea de o colecţie de cravate superbe, în general marca „Armani” şi nu suporta papioanele, pe care le considera un fel de moft burghez.

În anul 1974 au fost create şi secţii speciale de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru femei, special pentru Elena, astfel încât i s-au conceput şi ei rezerve pentru un an întreg”, se arată în  revista Taifasuri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...