Nici nu bănuiai. Ce salariu are, de fapt, un shaormar care lucrează la Socului Kebap

Emanuela Pană 14.11.2021, 16:21
Nici nu bănuiai. Ce salariu are, de fapt, un shaormar care lucrează la Socului Kebap

Să lucrezi într-o shaormerie nu este o meserie așa de ușoară pe cât poate părea, cu atât mai mult cu cât există angajatori care-și doresc ca un shaormar să poată îndeplini și alte cerințe pe lângă prepararea celebrului produs de fast-food. Câți bani câștigă, însă, un shaormar angajat la Socului Kebap, afli în rândurile de mai jos.

Ce salariu are un shaormar care lucrează la Socului Kebap

Situat pe Bulevardul Basarabia, la numărul 45, Socului Kebap este unul dintre cele mai apreciate restaurante de tip fast-food din București, care propune shaorma și kebap făcute din carne proaspătă, la prețuri avantajoase.

Într-o lume aflată în continuă mișcare sau, altfel spus, în secolul vitezei, numeroase persoane preferă, de multe ori din lipsă de timp, să servească mâncăruri rapide, gustoase și, de ce nu, ieftine. În Capitală, pe lângă restaurantele de tip fast-food, găsim și o sumedenie de mici și mari afaceri cu shaorma.

Acest preparat își are originile în Imperiul Otoman, apărând undeva prin secolul al XVIII-lea sau al XIX-lea. De regulă, shaorma este un preparat din carne levantină, unde bucăți subțirele de pui, carne de vită, miel sau carne mixtă sunt stivuite într-o formă de con, pe un rotisor vertical. Se presupune că această tehnică ar fi fost folosită inițial în prepararea kebap-urilor, iar de la kebap la shaorma n-a mai fost decât un pas.

În prezent, în București și în celelalte orașe din țară există numeroase shaormerii, iar printre cele mai apreciate din Capitală se numără și Socului Kebap, care are mai multe locații (Șos. Ștefan cel Mare nr. 240, Șos. Pantelimon nr. 256B, B-dul Basarabia nr. 45A și B-dul 1 Decembrie 1918 nr. 31).

Shaormele de la Socului Kebap se remarcă prin faptul că sunt mai mari decât cele de la alte restaurante de profil, astfel că dintr-un singur meniu se pot hrăni și sătura două persoane.

În ceea ce privește salariile practicate de Socului Kebap, acestea diferă în funcție de mai multe criterii, printre care poziția ocupată, experiența în domeniu, orele de lucru, etc.

Citește și: Cum faci lipii pentru shaorma ca la fast-food. E mai simplu decât crezi

Responsabilitățile pe care le are de îndeplinit un angajat

În anunțurile de angajare pentru postul de shaormar se vede clar că dacă vrei să te angajezi, trebuie să ai compenţe şi de casier şi de marketing şi de negociator şi de gestionar.

Cu cât este plătit un shaormar care lucrează la Socului Kebap
Cu cât este plătit un shaormar care lucrează la Socului Kebap

Responsabilități/Cerințe pentru postul de shaormar:

  • prepararea produselor specifice de tip fast food și servirea acestora;
  • aplicarea constantă și eficientă a reglementărilor sanitare și sanitar-veterinare;
  • întreținerea corespunzătoare a echipamentelor de lucru și semnalarea neregulilor constatate;
  • preluarea şi verificarea comenzilor clienţilor;
  • alegerea materiilor prime necesare preparării produselor şi verificarea termenului de valabilitate;
  • dozarea materiilor prime conform standardelor unității;
  • ambalarea produsului finit şi servirea clienţilor;
  • eliberarea notei de plată şi încasarea contravaloarii produselor;
  • soluţionarea, în limita competenţei, a reclamaţiilor clienţilor şi comunicarea celor pe care nu le poate soluţiona;
  • comportament și aspect îngrijite;
  • promovarea serviciilor şi produselor oferite.

Acum, probabil te întrebi: Ce se oferă în schimb? Ei bine, în ciuda cerințelor, jobul de shaormar se adresează în principal persoanelor fără studii, necalificaţilor sau studenţilor dornici de un job temporar. Potrivit anunţurilor de angajare, salariul este unul atractiv, fiind cuprins între 2.000 și 5.500 de lei, pentru cei cu experiență.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...