Cum faci lipii pentru shaorma ca la fast-food. E mai simplu decât crezi

Iancu Andreea 12.09.2021, 11:28
Cum faci lipii pentru shaorma ca la fast-food. E mai simplu decât crezi

Printre cele mai îndrăgite feluri de mâncare de tip fast-food se numără shaorma. Mulți apreciază lipia care învelește bucățelele de carne, cartofi și legume, precum și sosurile care o transformă într-un festin culinar. Dacă nu ai reușit însă să descoperi o variantă pe gustul tău la shaormeriile din cartier, poți încerca să o pregătești chiar tu, acasă. În timp ce umplutura poate fi ușor de făcut, în funcție de preferințe, acele lipii pentru shaorma sunt cele care ne pot da bătăi de cap. Nimic mai simplu. Iată cum să le prepari, cu ingrediente puține, în propria ta bucătărie.

Cum pregătești lipii pentru shaorma ca la fast-food

Mâncarea de tip fast-food este, în ciuda recomandărilor nutriționiștilor, una dintre cele mai apreciate. Majoritatea preferă un burger sau o shaorma, alături de cartofi prăjiți și sosuri atunci când se află la o ieșire cu prietenii ori preferă să sară peste mâncarea gătită într-o zi. Dintre toate, shaorma poate fi considerată varianta „mai sănătoasă” a acestor preparate rapide. Aceasta se pregătești folosind felii subțiri de carne, fie de oaie, pui, curcan sau vită, peste care se pun legume proaspete, murături și sosuri speciale, toate învelite în lipii precum clătitele.

Deși este un fel de mâncare la origini arăbesc, shaorma este îndrăgită extrem de mult în România, aici fiind recunoscută în 2016 drept cel mai căutat preparat culinar pe timp de noapte. Fiind extrem de simplu de realizat, shaorma poate fii o idee grozavă de mâncare cu care să îți surprinzi prietenii care vin în vizită pentru o seară de film sau chiar apropiații care o preferă. Tot ce ai de făcut este de să descoperi cum să pregătești lipii pentru o shaorma ca la fast-food.

Cum pregătești lipii pentru shaorma ca la fast-food
Rețeta de lipii pentru shaorma

Ingrediente

  • 500 gr făină
  • 300 ml apă
  • 3 linguri ulei
  • 1 linguriță sare

Mod de preparare

Începe prin a amesteca făina cu apa, sarea și uleiul. Acestea trebuie să formeze un aluat consistent, care trebuie lăsat să se odihnească timp de 5-10 minute. Ulterior, coca formată se va tăia în mai multe bile, de aproximativ 80 grame. Pentru a pregăti lipiile, se ia câte o biluță de aluat din care se întinde o foaie de circa 22-24 cm în diametru. Apoi, aceasta se prăjește într-o tigaie încinsă, în care ai pus puțin ulei. După ce s-a rumenit pe o parte, la fel ca în cazul clătitelor, lipia se întoarce pentru a se coace și pe partea opusă. Se repetă acest procedeu până când toate biluțele de cocă au fost rumenite.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...