Modul inedit prin care să-ți deszăpezești rapid mașina. Toți șoferii trebuie să știe asta

Modul inedit prin care să-ți deszăpezești rapid mașina. Toți șoferii trebuie să știe asta

Anotimpul rece vine la pachet cu un moment mai puțin agreat de către șoferi. Deszăpezirea mașinii poate ridica dificultăți unor persoane. Exista diferite metode prin care poți face acest lucru, fără prea mare bătaie de cap. Modul inedit prin care să-ți deszăpezești mașina, este prezentat mai jos.

Modul inedit să-ți deszăpezești mașina

Deszăpezirea mașinii dacă pentru unii poate fi un moment de divertisment, pentru alții poate reprezenta chiar un chin. Oamenii au încercat să găsească soluții care mai de care mai ingenioase pentru a face acest lucru într-un mod cât mai ușor. Iarna începe să își intre în rol cu prima zăpadă căzută în București dar și alte șapte județe. Indiferent că te grăbești să ajungi la locul de muncă, sau poate ai de făcut niște cumpărături rapide, problema zăpezii ar trebui să cunoască o soluție rapidă.

Majoritatea omenilor aleg să facă acest lucru îndepărtând zăpada cu o perie sau chiar un făraș din plastic. Iată că există și modul inedit să-ți deszăpezești mașina cu mai puțin efort. Astfel, o suflantă pentru frunze poate fi de mare ajutor atunci când dorești să îți deszăpezești mașina. Dotat cu așa ceva, orice șofer poate da zăpada la o parte de pe mașină în doar câteva minute. Utilajul este cel folosit toamna pentru a sufla frunzele căzute pe pământ. Prețul unui astfel de dispozitiv poate varia între 100 și 1.000 lei și poate fi găsit atât în magazinele online dar și cele fizice. În funcție de nevoile fiecăruia, puteți opta pentru unul mai ieftin, sau unul mai scump cu putere mai mare, potrivit playtech.ro .

Începe cu plafonul mașinii către partea inferioară a acesteia. Nu folosi obiecte contondente pentru gheață, acest lucru ar putea zgâria vopseaua de pe mașină
Începe cu plafonul mașinii către partea inferioară a acesteia. Nu folosi obiecte contondente pentru gheață, acest lucru ar putea zgâria vopseaua de pe mașină

Trei pași pentru a deszăpezi mașina eficient

Primul pas constă în deschiderea uneia dintre uși și pornirea motorului. Acest lucru va încălzi mașina și astfel, zăpada se va topi mult mai ușor. Dacă portiera este înghețată, poți folosi o soluție specială care va facilita deschiderea portierei. Odată urcat în mașină, pornește și funcția de dezaburire pentru parbriz, lunetă și oglinzile laterale.

În cel de-al doilea pas, se îndepărtează zăpada de pe caroserie folosind o perie pentru așa ceva. Începe acest proces cu plafonul mașinii către partea inferioară a acesteia. Nu folosi obiecte contondente pentru gheață, acest lucru ar putea zgâria vopseaua de pe mașină.

Următorul pas este curățarea geamurilor, mai ales al parbrizului. Pentru a face acest lucru, folosește o racletă cauciucată pentru a nu zgâria parbrizul. Dacă toți pașii anteriori au fost urmați întocmai, gheața ar trebui să se desprindă foarte ușor de pe geamuri. După ce ai curățat parbrizul, nu uita să cureți și gheața formată în jurul ștergătoarelor, precum și dotarea mașinii cu cauciucuri de iarnă.

Urmăriți Impact.ro și pe