Modul în care se vor calcula facturile la energia electrică din 2023. Cât vor plăti românii care depășesc 255 kw lunar

Stan Filon 09.11.2022, 12:05
Modul în care se vor calcula facturile la energia electrică din 2023. Cât vor plăti românii care depășesc 255 kw lunar

S-a aflat acum modul în care se vor calcula facturile la energia electrică din anul 2023! Sunt schimbări importante, pe care românii trebuie să le cunoască. Guvernul a decis cum se va calcula factura celor care vor depăși lunar cei 255 de kw pentru care statul a plafonat prețul energiei electrice.

Modul în care se vor calcula facturile la energia electrică din 2023

Așadar, modul în care se vor calcula facturile la energia electrică din 2023 s-a schimbat și sunt vești bune pentru români. mai exact, partidele PSD si PNL au decis ca actualele plafoane să rămână în vigoare, iar de anul viitor cei care consumă peste 255 kw lunar vor plati un pret la energie plafonat la 1 leu sau cel mult 1 leu si 30 de bani.

Decizia a fost luată după lungi negocieri între PSD şi PNL, care într-un final au ajuns la un consens în privinţa plafonării preţului la energie şi asupra modului în care se vor calcula facturile la energie. Se pare că s-a ajuns la un acord de principiu asupra modului în care statul va reglementa piaţa de energie începând cu 1 ianuarie 2023, potrivit unor surse citate de România TV.

Modul in care se vor calcula facturile la energia electrica din 2023
Modul in care se vor calcula facturile la energia electrica din 2023

Majorarea punctului de pensie, pe agenda Guvernului

Coaliția de guvernare a decis ca din ianuarie 2023 să rămână în vigoare actualele plafoane, care impun celor care care consumă cel mult 100 kWh un preț de 0.68 lei pe kWh şi anul viitor, iar cei care consumă până la 255 kWh vor beneficia de un tarif de 0.80 kWh. Noutatea vine pentru românii are depășesc plafonul de 255 de Kw. Dacă până acum s-a spus că aceștia vor plăti prețul întreg, iată că de anul viitor aceștia nu vor plăti mai mult de 1-1,3 lei pe kw. Preţul de 1.3 lei pe kWh se va aplica companiilor din România, pentru IMM-uri şi industria mare, mai anunţă sursele România TV.

Liderii coaliției de guvernare mai au pe agendă un subiect foarte important, și anume majorarea punctului de pensie. O primă variantă avansată de ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost de majorare a pensiilor cu 10%. Președintele Klaus Iohannis a spus că majorarea ar trebui să fie de cel puțin 15%. La fel a declarat și premierul Nicolae Ciucă, care a spus că, „dacă bugetul ne va permite”, punctul de pensie va crește cu 15%.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...