Furnizorul cu cele mai mici prețuri la energia electrică. Oferta propune tarife sub cele plafonate

Badea Violeta 28.09.2022, 08:09
Furnizorul cu cele mai mici prețuri la energia electrică. Oferta propune tarife sub cele plafonate

Trăim vremuri tulburi, iar românii se străduiesc să facă față scumpirilor. Tot mai mulți oameni caută soluții pentru a-și reduce costul facturilor la energie electrică, mai ales că iarna bate la ușă. Din fericire, pe piaţa românească există un furnizor cu tarife mai mici decât cele plafonate. Iată cum se numește furnizorul cu cele mai mici prețuri la energia electrică!

Furnizorul cu cele mai mici prețuri la energia electrică

Vremea nu mai este atât de prietenoasă, dar foarte mulți români aleg să îndure frigul decât să pornească centralele termice încă de acum. Şi de asemenea, cu toţii se întreabă ce furnizor de energie electrică oferă cele mai mici facturi la curent, în contextul noilor scumpiri tot mai mari la energie.

Ei bine, un furnizor propune oferte imbatabile. Potrivit reprezentanților companiei, tarifele sunt mai mici chiar și decât cele plafonate. La o scurtă analiză a pieţei de profil, Hidroelectrica reprezintă într-adevăr o opțiune foarte bună, mai ales pentru românii cu venituri mici,

Deși tarifele rămân plafonate până pe data de 31 august 2023, oamenii trebuie să afle că au cel puțin o variantă de furnizor cu prețuri sub cele deja plafonate.

La Hidroelectrica, prețul este de 0.69 lei/kWh, iar factura poate ajunge până la 104 lei, potrivit companiei. Tariful menționat este pentru București, mai spune Hidroelectrica.

Citește și Facturile la energie ale românilor, o sursă semnificativă de stres: s-au scumpit utilitățile mai mult decât oriunde în Europa!

Romania, la un pas de rationalizarea energiei
Furnizorul cu cele mai mici prețuri la energia electrică

Cât plătesc clienții care au înregistrat un consum mediu de energie electrică

Românii cu un consum mediu între 100 kWh și 300kWh au parte de contracte și condiții diferite. Pentru acești consuamtori, tariful este de 0.8 lei/kWh. Prin urmare, factura lor ajunge la 120 de lei, mai ales pentru cei care au un consum de până la 300kWh.

În schimb, persoanele care nu au consumul reglementat, și depășesc 300kWh, vor plăti facturi de 206 lei, anunță Hidroelectrica. Potrivit reprezentanților companiei, cei 45 de kilowați care trec de plafon se achită la prețul de 0,69 de lei/kWh. Și în acest caz, informațiile sunt valabile doar pentru Capitală.

Însă, calculul este asemănător și pentru celelalte orașe ale țării, însă prețurile au diferențe de câțiva bani per kWh. Potrivit reprezentanților ANRE, Hidroelectrica propune cele mai mici facturi în toate județele.

Pentru cei care semnează un contract nou de furnizare cu Hidroelectrica până la sfârșitul lui 2022, prețul rămâne fix, timp de un an de zile. La fel se întâmplă și în cazul celor care prelungesc contractul existent.

Hidrolectrica transmite facturile pe mail sau prin poștă. Clienții băncilor (BCR, Banca Transilvania și CEC) le pot achita prin aplicația online, iar cei ai BRD și Raiffeisen, prin Direct Debit. De asemenea, există și varianta achitării prin SelfPay sau prin virament. Termenul de plată este de 45 de zile.

Alți furnizori cu oferte avantajoase

După Hidroelectrica, Grenerg este un alt furnizor care are o ofertă cu preț variabil. Cele două companii sunt urmate de Electrica Furnizare.  Urmează Enel Energie și Enele Energie Muntenia, cu prețuri sub media de 2 lei.

Este foarte important să căutăm cele mai bune oferte din piață pentru că de luna aceasta nu se mai plafonează toată valoarea facturii la curent, ci doar până la un consum de 255 kWh pe lună.

Citește și Categoria de români care va plăti facturi mai mici la energie. Cum pot beneficia de un tarif redus pentru kilowatt!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...