Mircea Rednic face curățenie la Dinamo. Se desparte de mai mulți jucători din echipă

Andrei Cezar, Mihai Roșoiu 17.12.2021, 15:33
Mircea Rednic face curățenie la Dinamo. Se desparte de mai mulți jucători din echipă

Mircea Rednic face curățenie la Dinamo. Echipa din Ștefan cel Mare se va despărți în această iarnă de mai mulți jucători. Eșecul cu CS Mioveni le-a fost fatal unora dintre ei, iar antrenorul „câinilor” va renunța inclusiv la câtiva fotbaliști aduși de el.

Mircea Rednic face curățenie la Dinamo în pauza de iarnă

Dinamo a suferit o nouă înfrângere și se scufundă tot mai tare precum omul care încearcă din răsputeri să se mențină la suprafață în capcana unor nisipuri mișcătoare. Deși s-a crezut că victoria cu Chindia Târgoviște va reprezenta momentul de revenire al echipei din Ștefan cel Mare, iată că după doar o etapă elevii lui Mircea Rednic au avut parte de un nou duș rece.

Dinamo a condus cu 1-0 la Mioveni, până în minutul 90+3, însă a pierdut cele trei puncte în final, când argeșenii au reușit „remontada” și au marcat două goluri. Pe alb-roșii îi aștepată un alt meci extrem de dificil, cel cu Farul de acasă, din ultima etapă. Rednic va întâlni echipa pe care a pregătit-o sezonul trecut.

„Puriul” are susținere totală din parte conducerii lui Dinamo, care i-a permis să facă o curățenie generală în lot. Astfel, dintre jucătorii aduși odată cu ridicarea interdicției transferurilor, doar trei vor rămâne în „Ștefan cel Mare”. Ceilalți, plus încă o parte a jucătorilor care se aflau deja în lot la venirea lui Rednic vor pleca.

Fotbaliștii de pe lista neagră a lui Mircea Rednic

Pe lângă cei intrați deja în dizgrațiile antrenorului, respectiv Cosmin Matei, Steliano Filip, Constantin Nica, Alin Dudea, Giani Crețu, Robert Moldoveanu, Mihai Neicuțescu sau Andreas Mihaiu, vor fi și alte nume care vor părăsi echipa din „Groapă”.

Aceste ultime trei meciuri din 2021 au mai concretizat unele despărțiri ce vor avea loc după confruntarea cu Farul lui Gheorghe Hagi. Tomas Vestenicky a fost eliminat din lot înaintea partidei cu Chindia , câștigată de „câini”, scor 1-0. Ulterior slovacul a ajuns la un acrod privind reziliera contractului.

Apoi, după meciul de coșmar de la Mioveni, alți doi fotbaliști sunt pe făraș: Marko Nunic și Cătălin Țîră, însă ambii dar ar mai avea o șansă în meciul cu Farul. Plamen Iliev cu siguranță nu va mai face parte din planurile lui Redinc pentru 2022, după ce a fost „luat la ochi” fiindcă a provocat două penalty-uri în două meciuri consecutive.

Dintre jucătorii care vor pleca, o parte au fost aduși de Rednic, iar în contract aceștia au o clauză conform căreia anajamentele pot să fie desfăcute unilateral în cazul în care randamentul lor este sub așteptări, ipoteză deja confirmată.

Carp, Espinosa și Kainourgios vor continua în „Ștefan cel Mare”. Cătălin Carp s-a remarcat prin evoluții solide și are avantajul că este un om de grup. Ceilalți doi s-au integrat și ei în echipă, dar atuul lor principal este că au salarii mici.

Nu găsim la prețuri mai mici. S-au și integrat deja. Dacă aducem alții, până când se vor integra, se închide sezonul” au motivat dinamoviștii alegerea.

15 jucători a adus în total Dinamo în ultimele două perioade de transferuri. Dintre ei vor mai continua în tricoul roș-albilor doar 5: Torje, Itu, Espinosa, Carp, Espinosa și Kainourgios.

Urmăriți Impact.ro și pe