Mike Tyson a ajuns în scaunul cu rotile. O afecțiune l-a adus aici

Gabriel Peneș 20.09.2022, 12:16
Mike Tyson a ajuns în scaunul cu rotile. O afecțiune l-a adus aici

Mike Tyson a ajuns în scaunul cu rotile. Ajuns la 56 de ani, cel care a fost cel mai tânăr boxer campion mondial la categoria grea se confruntă cu probleme de sănătate inerente odată cu înaintarea în vârstă. „Cel mai rău om de pe planetă”, cum era supranumit cândva marele pugilist, a fost surprins într-o postură ce i-a îngrijorat pe fanii săi: într-un scaun cu rotile. Mike Tyson a explicat ulterior care e afecțiunea care-i cauzează periodic probleme.

Mike Tyson a ajuns în scaunul cu rotile

Mike Tyson a ajuns în scaunul cu rotile. „Iron” Mike avea lumea la piciorare în 1986, când a devenit cel mai tânăr campion la categoria grea. Timp de 4 ani, nimeni n-a „suflat” în fața lui, până la înfrângerea uluitoare din 1990, în fața unui pugilist modest, James „Buster” Douglas. Mike Tyson a câștigat o avere uriașă în perioada sa de glorie, dar a reușit să risipească o jumătate de miliard de dolari în câțiva ani. Femei, droguri, case, vacanțe de lux, totul a fost decontat din conturile americanului

Ajuns la 56 de ani, Mike Tyson a recunoscut că și-a pierdut banii „pe prostii”.

„Ultimul meu milion de dolari l-am cheltuit pe reabilitarea mea. Din cele aproximativ 500 de milioane de dolari pe care le-am făcut din box, nu mi-a mai rămas nimic.

Totul a fost nebunesc, iar banii mi-au ajuns doar 15-16 ani. Pare o sumă uriașă, dar s-au dus toți banii. Am aruncat cu banii pe lucruri nebunești: „Hei, iubito, îți place mașina aia? Vino să petreci weekendul cu mine”. Am făcut numai prostii cu banii.

Am mai avut două milioane de dolari și am cumpărat o casă în Phoenix”, a declarat Mike Tyson, citat de Mundo Deportivo.

O afecțiune l-a adus aici

La peste doi ani după ultimul meci în ringul de box – remiza cu Roy Jones Jr din noiembrie 2020, într-o luptă demonstrativă – Mike Tyson a fost fotografiat în scaun cu rotile în aeroportul din Miami. Fanii fostului campion de box s-au îngrijorat, așa că Tyson a oferit chiar el explicația pentru situația în care a fost surprins. El a dezvăluit că suferă de sciatică, o afecțiune ce provoacă durere la nivelul picioarelor ca urmare a iritării sau compresiei nervului sciatic.

„Am sciatică, iar din când în când se înrăutățește. Când se întâmplă, nici măcar nu pot vorbi! Îi mulțumesc lui Dumnezeu că este singura problemă de sănătate pe care o am. Sunt într-o stare splendidă acum.

Toată lumea din casa mea este binecuvântată, suntem recunoscători pentru ce avem”, a precizat pugilistul cu 50 de victorii și 6 înfrângeri consemnate de-a lungul carierei, citat de The Sun.

În iulie, Tyson a șocat în propriul podcast, „Hotboxin’”, unde a precizat că își vede sfârșitul aproape.

„Toți vom muri într-o zi, cu siguranță. Când mă uit în oglindă, văd mici pete pe fața mea. Mă gândesc „Wow. Asta înseamnă că data mea de „expirare” se apropie, vine foarte curând””. Pe de altă parte, în luna mai, Mike Tyson a fost în centrul unui scandal după ce a lovit un pasager care l-a hărțuit într-o cursă aeriană de linie. Fostul boxer nu va fi urmărit penal pentru incident, instanța considerând că cel lovit a pornit conflictul.​

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....