Metoda prin care clienţii Electrica pot încheia contracte pe piaţa concurenţială. Au nevoie doar de un singur lucru

Ioana Bucur 15.01.2021, 17:23
Metoda prin care clienţii Electrica pot încheia contracte pe piaţa concurenţială. Au nevoie doar de un singur lucru

O mână de ajutor așteptată pentru români, în contextul haosului creat de schimbările de pe piața energiei electrice. Aceasta este metoda prin care clienții Electrica pot încheia contracte pe piața concurențială. Singurul lucru de care au nevoie.

Metoda prin care clienţii Electrica pot încheia contracte pe piaţa concurenţială

În toată agitația și haosul create de liberalizarea pieței de energie electrică, reprezentanții Electrica Furnizare au anunțat că tocmai a fost simplicat procesul de încheiere a contractelor în piața concurențială pentru clienții persoane fizice, cât și pentru noii clienți.

Astfel, metoda prin care clienții Electrica pot încheia contracte pe piața concurențială este cât se poate de simplă. De fapt, au nevoie de un singur lucru: buletinul. Măsura este valabilă atât în cazul celor care se adresează Centrelor de Relații cu Clienții, cât și celor care optează pentru varianta online, pe site-ul instituției: www.electricafurnizare.ro.

Ce pași trebuie să urmeze clienții Electrica pentru a încheia contracte pe piața concurențială

Anunțul simplificării procesului de a încheia contracte pe piața concurențială pentru clienții Electrica, fiind nevoie doar de actul de identitate, a fost făcut vineri de reprezentanții companiei.

„Condiția pentru încheierea noului contract de furnizare a energiei electrice, în baza cărții de identitate și a unei cereri semnate, este ca celelalte documente oficiale, depuse de client în momentul încheierii contractului în derulare, să fie în continuare valabile”, au transmis reprezentanții Electrica Furnizare.

De ce au nevoie clienții Electrica pentru a încheia contracte pe piața concurențială
Piața energiei electrice s-a liberalizat de la 1 ianuarie 2021

Ce diferențe apar între „Sunt client nou” și „Sunt client existent”

În cazul clienților Electrica care vor să încheie contracte pe piața concurențială folosind site-ul, pașii sunt următorii. Întâi, se selectează una dintre variantele: „Sunt client nou” sau „Sunt client existent”. Apoi, ținând seamă de alegere, se vor specifica documentele necesare, în funcție de cele două categorii de clienți.

De cealaltă parte, Electrica a anunțat că procesul a fost simplificat și în cazul clienților noi. Aceștia trebuie să prezinte, în afara buletinului sau actului de identitate, un contract de proprietate sau o declarație pe proprie răspundere, în situația în care există deja un loc de consum la acea adresă.

„Ca urmare a strategiei orientate către client a Grupului Electrica, Electrica Furnizare este preocupată în mod constant de optimizarea relației cu clienții din portofoliul său, investind în soluții de creștere a satisfacției acestora, atât prin simplificarea accesului la produsele și serviciile oferite, cât și prin punerea la dispoziția acestora a modalităților digitale de contractare și contact, îmbunătățite constant”, a precizat compania, pe site-ul oficial.

Piața energiei electrice, liberalizată de la 1 ianuarie. Ce se întâmplă cu românii care nu vor încheia contracte pe piața concurențială

Piața energiei electrice s-a liberalizat, începând cu data de 1 ianuarie 2021. Pentru români, acest lucru înseamnă că, dacă nu semnează cu un furnizor concurențial, vor beneficia de energie electrică de la același furnizor, cu o diferență ce se va resimți în bugetul familiei. Prețul oferit de furnizor nu va mai fi reglementat de Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), ci va fi stabilit de furnizorul de ultimă instanță.

„De la 1 ianuarie, toţi clienţii din piaţa reglementată trec automat în piaţa serviciului universal. După părerea mea, furnizorii au abuzat de acest lucru şi au impus un preţ în serviciul universal mai mare decât cel din piaţa concurenţială. Vorbim de preţuri mai mari şi cu 25%. Acest preţ al serviciului universal nu va rămâne aşa, am discutat cu preşedintele Consiliului Concurenţei şi voi solicita în scris să verifice cum au fost făcute aceste preţuri, care mi se par a fi artificial mărite”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...