Meseriile bine plătite care se caută în străinătate. Salariile ajung şi la 15.000 de euro pe lună

Ioana Bucur, Alexandru Teodorescu 12.09.2021, 20:30
Meseriile bine plătite care se caută în străinătate. Salariile ajung şi la 15.000 de euro pe lună

Europa caută oameni dispuși să muncească și pune la bătaie sume frumoase. Care sunt meseriile bine plătire care se caută în străinătate, în această perioadă. Cei interesați au toate motivele să își încerce norocul departe de România, salariile ajung și la 15 mii de euro pe lună.

Oferte de neratat pentru români. Care sunt meseriile bine plătite care se caută în străinătate

Numărul ofertelor de muncă în străinătate pentru români a crescut în mod neașteptat în ultimele zile. Potrivit datelor prezentate în emisiunea „Ora de profit.ro” de la Prima TV, cele mai căutate meserii sunt și foarte bine plătite.

Sunt puse la bătaie oferte avantajoase pentru medici. În Elveția se caută medic specialist în gastroenterologie, candidaților li se cere experiență în domeniu între doi și cinci ani, cu specializarea terminată și să fie vorbitori de limba germană și li se oferă un salariu cuprins între 10.000 și 15.000 de euro pe lună, brut.

Același salariu îl oferă și francezii, dar pentru medici stomatologi cu cel puțin doi ani experiență în domeniu și vorbitori de limba franceză. Europa are nevoie și de asistenți medicali şi personal de îngrijire la domiciliu, salariile fiind de 2.500 – 3.000 de euro pe lună.

Germania caută ingineri IT români pentru un start-up din domeniul fine-tech, crypto-currency. Salariul oferit este de 6.000 de euro pe lună. Job-ul este unul remote, angajații putând să lucreze de acasă.

Salarii de peste 2.000 de euro pentru candidați fără studii superioare

Există oferte de angajare și pentru românii fără studii superioare. Nemții caută instalatori, în Belgia se caută șoferi de camion cu macara, iar Irlanda angajează sudori. În aceste cazuri, veniturile lunare variază între 2.000 și 2.500 de euro.

Meseriile bine plătite care se caută în străinătate. Salariile ajung şi la 15.000 de euro pe lună

Podiumul domeniilor în care s-au făcut cele mai multe angajări în ultima săptămână este ocupat, pe primul loc, de vânzări, unde s-au recrutat reprezentanţi vânzări, consultanţi vânzări sau asistenţi vânzări, arată datele bestjobs. Pe locul doi s-a situat domeniul finanţe / contabilitate, unde s-au căutat contabili şi specialişti (financiar, facturare, procesare plăţi). Podiumul este completat de specialişti / tehnicieni – s-au căutat electricieni, mecanici, ingineri de producţie.

Scumpiri record în România

Se anunță scumpiri record ale alimentelor de bază, în România. Creșterea facturilor la gaze și energie electrică va fi completată și de scumpiri record ale alimentelor de bază. Grâul se vinde la prețuri nemaiîntâlnite până acum, iar până la Crăciun, pentru un kilogram de carne vom scoate mai mulți bani din buzunar, avertizează cei din domeniu.

„Preţul este mai mare decât anul trecut, aici nu putem vorbi de un procent aşa de mare în plus, un procent cuprins între 10 şi 20% mai mare aflat în preţul grâului”, spune Cătălin Andronache, director firmă cereale.

„Toată lumea în zonă a scumpit pâinea. Noi încă nu am scumpit-o, pentru că noi avem şi grâul avem şi moara avem şi brutăria, dar presiunile care sunt acum pe capul nostru legat de gaz, curent şi cinstit să fiu trebuie să mărim şi salariile că scumpirile astea îi afectează şi pe muncitorii noştri”, spune şi Oliviu Buzgău administrator brutărie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...