Angajări la Tarom. Cum să ai o șansă să lucrezi ca stewardesă pentru compania românească

Daria Petrescu 18.09.2020, 18:15
Angajări la Tarom. Cum să ai o șansă să lucrezi ca stewardesă pentru compania românească

Nu puține sunt persoanele care își doresc să fie însoțitori de bord. Fie că vorbim de Țara noastră sau de Orient, atunci când iubești călătoriile, te gândești să îți alegi o meserie care să te ajute să îți îndeplinești visul. Pentru cei care au au astfel de vis și vor, de exemplu să se angajaze la Tarom, trebuie să știe că sunt câteva condiții pe care trebuie să le urmeze. Iată cum să ai o șansă să lucrezi ca stewardesă pentru compania românească.

Ce salariu și care sunt condițiile de angajare la Tarom

Atunci când te gândești să devii însoțitor de bord, e bine să știi toate condițiile, înainte de a porni la drum. Mai mult, trebuie să știi care sunt diferențele între țara noastră și străinătate, atunci când vine vorba despre acest job. Exista o serie de plusuri si minusuri, pe langa renumele companiei la care alegi sa lucrezi.

Sunt multe persoane care se gândesc  să aleagă această meserie. Cele mai dese întrebări sunt legate de modul în care, un însoțitor de bord, să își înceapă cariera. În Romania la inceput, apoi sa plece în Orient, sau invers? Depinde de decizia fiecăruia.

Astfel că, în cazul în care  alegi sa lucrezi în România, la WizzAir, Blue Air, Fly Romania sau TAROM, jobul in sine nu te tine departe de casa prea mult. În cazul în care alegi cealaltă variantă, lucrurile stau altfel.

Unul dintre dezavantaje este acela că lucrezi de sărbatori și uneori noaptea. Cu toate astea, nu esti plecata mai mult de 12-14 ore. Într-o lună, un însoțitor de bord sau o stewardesă are în jur de 14 zboruri, restul de 16 zile, fiind libere.

Poate sa para chiar ca un job de birou, pentru ca de multe ori pleci dimineata de acasa si te intorci seara. E drept ca lucrezi de sarbatori si uneori noaptea, insa nu esti plecata mai mult de 12-14 ore. Intr-o luna ai in jur de 14 zboruri, asa ca restul de 16 zile sunt libere. Se pare însă, că în Orient lucrurile sunt diferite

Ce salariu are un însoțitor de zbor în România

Ca insotitor de zbor în România, salariul  variază între 1.000 de euro si 1.300 de euro, in functie de companie si de cat de mult zbori.

Salariul oferit de companii este fix, dar nu foarte mare. Aici se adaugă plat ape orele de zbor, diurne și comisioane. În străinătate, salariul este mai mare. Compania îți plătește cazarea și transportul către aeroport. De asemenea, la salariu se adaugă diurnele și ore de zbor. În Orient, salariul poate ajunge la 2.500 de euro.

Condiții de angajare ca însoțitor de bord Tarom

minim diplomă de bacalaureat

raport medical valabil

calificarea pe tip de aeronavă constituie un avantaj

abilități de comunicare, spirit de echipă, orientare către client, atitudine pozitivă și rezistență la stres

nivel avansat de limba engleză; cunoașterea unei alte limbi străine reprezintă un avantaj

deținerea atestatului de membru al echipajului de cabină

Dacă îndeplinești condițiile de mai sus, poți depune la Registratura Generală a Companiei sau trimite un email pe adresa cariera@tarom.ro, cu mențiunea subiect “IB” următoarele documente:

cererea de angajare + CV (model europass)

atestat de membru al echipajului de cabină

listă de calificări /licență (copie)

Initial Training (copie)

cabin crew medical report – valabil

ultim simulator

acte studii (copie)

pașaport și acte identitate (copie)

certificat cazier judiciar

recomandare locuri de muncă anterioare