TikTok face angajări. Are nevoie de peste 3000 de ingineri în următorii trei ani

Ana Anitoiu 28.10.2020, 13:49
TikTok face angajări. Are nevoie de peste 3000 de ingineri în următorii trei ani

Reprezentanții TikTok au anunțat, marți, că fac angajări. Aplicația are nevoie de peste 3000 de ingineri, în următorii trei ani, din Europa, Canada şi Singapore, precum și din Statele Unite ale Americii.

Ce planuri are TikTok, în ciuda dorinței lui Donald Trump

În urmă cu ceva timp, președintele american Donald Trump i-a ordonat companiei-mame ByteDance, din China, să vândă TikTok. Solicitarea liderului din Statele Unite ale Americii ar veni pe fondul temerilor legate de siguranța datelor personale ale celor care folosesc TikTok.

Astfel, anunțul că vor fi angajați peste 3000 de ingineri arată că nu s-a renunțat la planurile de expansiune pentru TikTok. Dimpotrivă, un purtător de cuvânt a declarat că angajările se fac ca parte din planul de dezvoltare rapidă, în toată lumea.

”Pentru a sprijini dezvoltarea noastră rapidă la nivel mondial, intenţionăm să continuăm extinderea echipei globale de ingineri a TikTok, inclusiv adăugarea a aproximativ 3.000 de ingineri în Canada, Europa, Singapore, precum şi în SUA, în următorii trei ani”, a spus un purtător de cuvânt al TikTok.

TikTok face angajari. Cum il sfideaza pe Trump
TikTok face angajari. Cum il sfideaza pe Trump

TikTok, sfidare până la capăt pentru Donald Trump

Mai mult, pentru aplicația TikTok, Statele Unite ale Americii vor continua să fie unul dintre centrele de inginerie ale companiei. Aici, după cum a spus purtătorul de cuvânt al TikTok, va fi angajat și mai mult personal.

De altfel, în prezent, lucrează pentru TikTok aproximativ 1.000 de ingineri, în afara Chinei. Aproape o jumătate din totalul acestor ingineri angajați au sediul în Mountain View, California.

Anterior, Reuters a scris că ByteDance are în plan să investească miliarde de dolari şi să recruteze sute de angajaţi în Singapore. Compania din China ar fi ales acest oraş drept sediul său central din Asia de Sud-Est.

Luna trecută, președintele american Donald Trump a declarat că a aprobat un acord preliminar prin care Walmart și Oracle ar urma să cumpere participaţii la TikTok. Însă, acest acord oficial nu s-a concretizat, deoarece compania chineză ByteDance a spus că nu va renunţa la o participaţie majoritară la aplicaţia TikTok.

Decizia chinezilor din spatele TikTok n-a rămas fără consecințe. La data de 4 noiembrie 2020, un judecător american va analiza dacă guvernul Statelor Unite ale Americii va putea să interzică descărcarea TikTok din magazinele de aplicaţii americane.

Însă, sfidarea chinezilor de la ByteDance merge și mai departe. În cazul în care decizia instanței va fi în favoarea interzicerii descărcării TikTok din magazinele de aplicații americane, compania ByteDance a avertizat că ar opri efectiv folosirea acesteia în Statele Unite ale Americii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...