Melodia pe care Mirabela Dauer o consideră cel mai mare hit al carierei sale. „Era un fel de Lambada”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 09.05.2022, 15:44
Melodia pe care Mirabela Dauer o consideră cel mai mare hit al carierei sale. „Era un fel de Lambada”. EXCLUSIV

„Magistrala albastră” a fost un hit al anilor finalului de comunism. Melodia, apărută în 1984 a fost interpretată și la Festivalul de Muzică Ușoară de la Mamaia, din același an, și a prins foarte repede la public. Ea vorbea despre una dintre realizările epocii lui Nicolae Ceaușescu, Canalul Dunăre – Marea Neagră, dar ea a fost încredințată unui cuplul de vis a muzicii ușoare românești, format din Mirabela Dauer și Dan Spătaru. Cei doi au preluat melodia cu multă însuflețire și au făcut din ea un veritabil șlagăr, ducând-o parcă dincolo de vremuri și de mesajul ei imediat, după cum a lăsat să se înțeleagă chiar Mirabela Dauer pentru impact.ro.

Melodia Mirabelei Dauer pe care artista o compară cu Lambada

„Ne-a plăcut această melodie foarte mult din primul moment. A fost ca un fel de atracție, și pentru mine, și pentru Dan Spătaru. Și nu spun astea din amintiri. În niciun caz!”, a început Mirabela Dauer seria confesiunilor pentru impact.ro pe această temă.

Ea susține că din punctul ei de vedere melodia este o veritabilă „Lambada” românească. „Nu exagerez cu nimic dacă vă afirm că această melodie e un fel de Lambada, de-a noastră. Din punctul de vedere al ritmului muzical, mă refer. Mi-a plăcut din prima clipă și i-am mulțumit lui Vasile Vasilache pentru geniul de a fi compus-o! Amândurora ne-a plăcut foarte mult”, adaugă ea.

Melodia Mirabelei Dauer pe care artista o compara cu Lambada
Melodia Mirabelei Dauer pe care artista o compara cu Lambada

Pentru Mirabela Dauer, melodia nu putea fi compusă decât de un compozitor cu adevărat talentat

Mirabela Dauer spune că a rămas și azi foarte încântată de melodie, la aproape 40 de ani de lansarea acesteia: „O asemenea melodie nu putea fi creată decât un de un compozitor cu adevărat talentat. E cazul lui Vasile Vasilache, cu care colaborasem la multe alte melodii înainte, cel puțin 20. De altfel, cu Vava scosesem cred până la acea oră două sau poate chiar trei albume. Dar la fel de bine, cred eu, ideea îi putea veni și unui Marius Țeicu, George Grigoriu sau Nicolae Stroe”.

Pe de altă parte, după căderea regimului ceaușist, dar mai ales după moartea lui Dan Spătaru, din 2004, șlagărul pare să fi căzut într-o uitare aproape completă. „Într-un fel, melodia asta la care, repet țin foarte mult, a avut un destin aparte. Vremuri tulburi, iar după plecarea lui Dan Spătaru nu a mai fost cântată. E greu să vină altcineva să cânte în locul său acest cântec. E aproape imposibil!”, adaugă aceeași Mirabela Dauer.

„Acel loc de suflet pentru mine”

Artista care va împlini în această vară 75 de ani spune însă că destinul oricărei piese aparte se poate schimba foarte repede și că în viața ei a fost martora multor lucruri surprinzătoare. „Cine știe însă ce se va mai întâmpla? Mai ales că ea a fost și este o piesă de referință pentru muzica noastră ușoară”, mai crede cea care se bucură încă de renumele de „privighetoare a muzicii ușoare românești” de altădată.

În altă ordine de idei, ea așteaptă deja vara și spune că nici nu concepe ca anul acesta să nu ajungă iar pe Litoral, unde să facă ce știe ea cel mai bine, să-și încânte fanii. „Am destule turnee estivale, dar și concerte la , acel loc de suflet pentru mine, din stațiunea Olimp-Neptun. Acolo cânt în fiecare vară de aproape 20 de ani și nu voi lipsi în ruptul capului în această vară. Mai ales că am scăpat și de pandemia asta!”, conchide Mirabela Dauer.

Urmăriți Impact.ro și pe