Marele oraş din România care a rămas fără apă. Localnicii vor da drumul la robinete cu program

Andra Daoud 21.07.2022, 21:36
Marele oraş din România care a rămas fără apă. Localnicii vor da drumul la robinete cu program

Alimentarea cu apă devine o problemă serioasă în multe orașe din România. Pe fondul secetei și consumului mare de apă, la care se adaugă o avarie la sistemul de alimentare, locuitorii unui oraș din sudul țării vor avea apă potabilă timp de numai două ore pe zi, între 19:00 și 21:00, mai exact. Ce a transmis compania care se ocupă cu alimentarea cu apă.

Orașul din România care a rămas fără apă

Apa potabilă a început să fie restricționată în mai multe orașe și localități din țară, încă de luna trecută. Temperaturile ridicate au făcut să crească consumul de apă în gospodării, iar autoritățile au fost nevoite să ia măsuri. În mai multe localități a fost limitat consumul de apă potabilă între anumite ore. Rezerva de apă a municipiului Craiova s-a epuizat, din cauza unei avarii și a consumului mare, iar Compania de Apă Oltenia a anunțat că alimentarea cu apă se va face doar în intervalul 19:00 – 21:00.

„Din cauza avariei de pe aducțiunea de apă Isvarna – Craiova, pentru remedierea căreia s-a lucrat 34 de ore, cumulată cu perioada caniculară, care a dus la creșterea excesivă a consumului, rezerva de apă a municipiului Craiova s-a epuizat. În aceste condiții, Compania de Apă Oltenia este nevoită să furnizeze apă, astăzi, 21.07.2022, în intervalul orar 19.00 – 21.00. După ora 21.00 se întrerupe alimentarea cu apă, pentru refacerea stocurilor necesare asigurării alimentării în regim continuu”, a anunțat compania într-un comunicat.

Cartierele afectate sunt: Șimnicu de Jos, Centura de Nord, Craiovița, George Enescu, Brazda lui Novac, zona de centru, Rovine, Lăpuș, Lăpuș-Argeș, Valea Roșie, Sărari și Bariera Vâlcii, potrivit companiei.

Marele oras din Romania care a ramas fara apa. Localnicii vor da drumul la robinete cu program
Alimentarea cu apa in Craiova se va face doar doua ore pe zi

Compania de Apă Oltenia va analiza calitatea apei după reluarea alimentării

„Atenționăm utilizatorii de apă potabilă din zonele menționate că, din cauza manevrelor de golire şi umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă, ocazional se pot produce modificări ale calității apei potabile din punct de vedere al turbidității şi culorii. La apariția acestor fenomene se va evita consumul de apă potabilă, până la limpezirea apei”, transmite compania.

„În condițiile acestor avarii de pe aducțiunea Isvarna – Craiova, este evident că realizarea Firului II care să aducă apă de la Isvarna la Craiova este o investiție vitală și urgentă, de maximă importanță. Se lucrează pe toate cele 6 contracte, progresul fizic fiind de peste 50%. Firul II de aducțiune Izvarna – Craiova, cu o valoare totală de peste 115 milioane de euro, presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri, precum și amenajarea incintei de captare Izvarna și o stație nouă de hipoclorit”, se mai arată în comunicat.

 

Urmăriți Impact.ro și pe