Un oraș întreg a rămas fără apă potabilă. 30.000 de români vor fi ajutați de pompieri

Ana Anitoiu 15.02.2022, 10:20
Un oraș întreg a rămas fără apă potabilă. 30.000 de români vor fi ajutați de pompieri

Un oraș întreg a rămas fără apă potabilă, în noaptea de marți spre miercuri. Autoritățile locale au transmis că va dura cel puțin 24 de ore până la remedierea problemei, astfel că 30.000 de români care trăiesc în această localitate vor primi ajutor de la pompieri.

Motivul pentru care un oraș întreg a rămas fără apă potabilă

Locuitorii orașului Câmpulung Muscel din județul Argeş se confruntă cu lipsa apei potabile din cauză că s-a produs o avarie la una dintre conductele de aducţiune în zona Voineşti. Una dintre cauzele apariției avariei este vechimea foarte mare a conductelor de apă, de câteva zeci de ani. Până la remedierea situației, apa va fi distribuită în câteva puncte din oraș cu ajutorul pompierilor.

„Echipele de intervenţie sunt pe teren. În cel mai fericit caz vom avea apă la robinet în cursul nopţii de 15 spre 16 februarie. Dată fiind situaţia, m-am asigurat că asistenţii sociali vor distribui marţi, 15 februarie, apă persoanelor vulnerabile şi persoanelor cu dizabilităţi”, a declarat primarul oraşului Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, potrivit adevarul.ro.

Un oras intreg a ramas fara apa potabila
Un oras intreg, fara apa potabila. Foto: pexels.com

Locuitorii acestui oraș s-au mai confruntat cu lipsa apei potabile

Locuitorii orașului Câmpulung Muscel s-au mai confruntat cu lipsa apei potabile. În decembrie 2020, o avarie la sistemul de alimentare i-a lăsat fără apă timp de aproape 24 de ore. Au avut de suferit atunci și oamenii care trăiesc în comunele Bughea de Jos, Bughea de Sus, Albeştii de Muscel şi Schitu Goleşti.

La fel ca acum, și atunci pompierii de la ISU Argeş au intervenit și au furnizat apă potabilă către populaţia afectată, cu ajutorul cisternelor.

Un alt astfel de incident a fost înregistrat în luna martie a anului 2015. Atunci, locuitorii din oraşul Câmpulung Muscel şi comunele limitrofe au rămas de două ori fără apă potabilă în decurs de o săptămână, din cauza unor avarii majore.

Un alt oraș din România a trecut prin aceeași situație

La începutul lunii februarie, un alt oraș din România s-a confruntat cu aceeași situație. Locuitorii municipiului Bacău au îndurat timp de câteva zile lipsa apei potabile. Câteva școli și grădinițe din Bacău s-au închis și au mutat activitatea în mediul online.

Primarul, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, s-a declarat nemulțumit de felul în care Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) a gestionat criza apei și a spus că ar fi cazul să fie depuse urgent demisii în cadrul acesteia.

Pe de altă parte, reprezentanții CRAB au transmis că întârzierea soluționării avariei a fost necesară. Aceștia au explicat că după ce a fost începută procedura de umplere a conductei de aducțiune, expertul tehnic a observat că se impunea suplimentarea măsurilor de stabilizare a conductei în zona schimbării de direcție, prin realizarea unui masiv de ancoraj. Prin urmare, s-a amânat umplerea aducțiunii până la încheierea acestuia.

Urmăriți Impact.ro și pe