Mâncarea prea sărată? Ingredientul care rezolvă această problemă și o face din nou comestibilă

Badea Violeta 14.06.2023, 15:45
Mâncarea prea sărată? Ingredientul care rezolvă această problemă și o face din nou comestibilă

Cu toții am făcut și încă mai facem greșeli în bucătărie. Însă, cea mai frecventă este aceea de a nu calcula corect cantitatea de sare pe care o adăugăm în timpul preparării mâncărurilor. Acest condiment dă gust preparatelor noastre, dar trebuie să fim atenți să nu adăugăm prea multă. Totuși, dacă răul este deja făcut, iar noi am exagerat, nu este totul pierdut. Iată cum putem rezolva problema.

Ce trebuie să faci dacă mâncarea este prea sărată

Nu este nimic mai enervant decât să petreci o dimineață sau o după-amiază întreagă gătind și apoi să realizezi că mâncarea a ieșit prea sărată. Nu dispera!

Află că există un ingredient care rezolvă această problemă și face mâncarea, din nou, comestibilă. Chef Joseph Hadad a dezvăluit, de curând, secretul.

”O soluție ar fi, dacă tocana sau supa/ ciorba este încă în procesul de gătire și ne-am dat seama că este prea sărată, să punem un cartof curățat întreg în cratiță.

Acesta va absorbi sărătură, iar la sfârșit va fi scos și aruncat. Dacă mâncarea este, însă, deja gata, atunci tot pe bază de amidon se poate remedia.

Niște orez fiert bine și pasat amestecat în sos va mai diminua din intensitatea sării. Sau o contrabalansare de gust cu ceva dulce ori acru. Un pic de zahăr, gem sau suc de lămâie ori oțet pot ajuta, în funcție de preparat”, a precizat acesta pe blogul său.

Citește și Alimentele care nu se congelează niciodată. Sfaturi de la chef Joseph Hadad!

Chef Joseph Hadad
Chef Joseph Hadad

Ingredientul care te scapă de problemă

Potrivit lui chef Joseph Hadad, amidonul (substanța care se găsește în orez, cartofi sau pâine) poate repara mâncarea sărată. ”În cazul acesta niște orez, cartofi sau pâine pot ajuta.

Dacă e un fel de mâncare cu fructe de mare, atunci puțin acid, precum sucul de lămâie, poate ajuta. Pentru un stir-fry, niște zahăr face minuni și, în general, gustul picant este combătută cu elemente cremoase precum smântână, lapte, iaurt sau chiar lapte de cocos.

Dar mâncărurile pot deveni și prea dulci, mai ales în rețete de curry-uri, de exemplu, care cer și adăugarea de zahăr, pe lângă unele legume care sunt deja dulci, cum e morcovul, de exemplu.

În cazul acesta, mai curând decât să contrabalansați dulceața cu sare, mai bine adăugați condimente sau ceva acid, precum puțin suc de lămâie ori oțet. Sau poate chiar un ingrediente amar, precum rucola, kale sau andive.”, a mai precizat celebrul bucătar.

Citește și Cum faci o omletă perfectă. Chef Joseph Hadad a dezvăluit cel mai tare truc!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...