Shaorma de casă, reţeta lui Chef Joseph Hadad. Ingredientul secret folosit de celebrul bucătar

Andra Daoud 30.05.2022, 16:04
Shaorma de casă, reţeta lui Chef Joseph Hadad. Ingredientul secret folosit de celebrul bucătar

Shaorma este un tip de preparat foarte popular la fast food, însă poate fi reprodus foarte ușor și acasă. Fie că vorbim despre shaorma la lipie sau la farfurie, acest tip de mâncare cu specific oriental i-a cucerit pe mulți români. Chef Joseph Hadad are o rețetă specială de shaorma, rapidă și ușor de preparat, care conține un ingredient secret.

Shaorma după rețeta lui Chef Joseph Hadad

Chef Joseph Hadad cunoaște foarte bine tainele bucătăriei orientale, fiind originar din Israel. Celebrul jurat de la Masterchef le împărtășește și celor care îl urmăresc, din când în când, din secretele bucătăriei internaționale. Un preparat pe care oricine îl poate face afacă și pe care Joseph Hadad îl mânca des în copilărie este shaorma. Însă nu cea pe care o știm de la fast food, ci o rețetă specială, pe care o făcea mama sa.

Joseph Hadad a publicat pe blogul său rețeta de shaorma care îi aduce aminte de gustul copilăriei, care se prepară rapid și care poate fi o idee excelentă pentru un prânz sau o cină sățioasă. Spre deosebire de shaorma de la fast food, „cu de toate” și cu sosuri grele, acest tip de shaorma are puține ingrediente și toate sunt la îndemână. Nu conține cartofi prăjiți, nici sos de usturoi sau maioneză, însă are câteva condimente cu specific oriental și un ingredient aparte, care îi dau un gust cu totul special.

Shaorma de casa, reteta lui Chef Joseph Hadad. Ingredientul secret folosit de celebrul bucatar
Shaorma la farfurie, dupa reteta lui Joseph Hadad

Ingrediente:

  • 130 g pulpă de pui dezosată
  • 1 ceapă mică
  • 1/2 castravete proaspăt
  • 1 castravete murat
  • 1 lingură de pătrunjel
  • 1 roșie
  • piper negru zdrobit
  • sumac
  • sare
  • chimion
  • ulei de masline
  • 3 linguri humus
  • 1 lipie (pită)

Mod de preparare:

Se taie carnea de pui cubulețe, se toacă ceapa julien și se taie roșiile cuburi. Cartravetele se taie felii, iar pătrunjelul se toacă, însă nu foarte mărunt. Se pune puțin ulei de măsline în tigaie, se adaugă carnea de pui și se călește până când s-a rumenit. Se adaugă ceapa, sare, piper, chimion și sumac și se mai sotează până când și ceapa devine translucidă și aromele s-au combinat foarte bine.

Pentru a monta preparatul, se pune humus pe farfurie, iar deasupra se adaugă puiul și ceapa călite. Se pun și roșiile tăiate cuburi, feliile de castravete și pătrunjelul tocat. Se presară încă puțin sumac deasupra și se stropește cu puțin ulei de măsline pe margini. Shaorma la farfurie este gata și se servește cu lipie (pita). Se potrivește foarte bine alături și un pahar de ayran rece. Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe