Mai mulți vietnamezi, filmați în timp ce erau la „vânătoare“ de pui de păsări într-o arie protejată din România

Elena Avramescu, George Capoeanu 26.05.2021, 16:09
Mai mulți vietnamezi, filmați în timp ce erau la „vânătoare“ de pui de păsări într-o arie protejată din România

Vietnamezi, filmați în timp ce erau la „vânătoare“ de pui de păsări. Este vorba despre trei cetăţeni vietnamezi, care au fost zăriți iar apoi filmaţi în timp ce erau la „vânătoare“ de pui de păsări într-o arie protejată. În acest sens, Poliţia a deschis o anchetă pentru identificarea acestora, care riscă pedepse penale pentru fapta comisă.

Vietnamezi, filmați în timp ce erau la „vânătoare“ de pui de păsări

Tinerii au fost surprinşi având preocupări bizare, și poate nu izbucnea scandal dacă era vorba despre nişte copii curioşi, însă lucrurile au luat o cu totul altă întorsătură. Totul s-a petrecut la finalul săptămânii trecute, când vietnamezii au fost găsiţi şi filmaţi într-o zonă protejată, pădurea Bâtca Doamnei, pe malul lacului de acumulare cu acelaşi nume, din imediata apropiere a municipiului Piatra Neamţ.

Se pare că vietnamezii au prins mai mulți pui de sturz în cuiburile din copaci, și se bănuiește că voiau să prepare un preparat special din țara din care provin. Cetăţenii străini ar fi ajuns în calitate de angajaţi ai unei firme.

Situația nefericită a ieșit la suprafață după ce un bărbat, care ieşise la plimbare, i-a surprins în timpul vânau animalele şi a distribuit imediat pe reţelele de socializare un filmuleţ cu cei trei vietnamezi. Atunci când au fost întrebaţi ce fac, au dat răspunsuri vagi, menționând că nu au de gând să mănânce puii de struz, și că vor să-i pună înapoi în cuib, însă i-au scăpat în iarbă și n-au mai apucat să facă asta.

Vietnamezi, filmati in timp ce erau la „vanatoare“ de pui de pasari
Vietnamezi la „vanatoare“ de pui de pasari

„De unde sunteţi? Din Vietnam. Din Vietnam? Da! Şi îi mâncaţi? Nu, nu! Eu vreau să-i pun înapoi în cuib!“ Aceasta este o parte din dialogul purtat cu vietnamezii, potrivit Adevărul.

Bărbatul nu a crezut ce i s-a spus și le-a transmis că nu este normal ceea ce fac, fiindcă există Poliţia Animalelor iar astfel sunt pasibili să facă închisoare. În acel moment, vietmanezii au părut miraţi de ceea ce li spune iar clipul video se termină cu cei trei străini care pleacă de la locul faptei pe o potecă din pădure.

Mai multe persoane au fost surprinse când luau pui de păsări din cuiburile aflate în copaci. Poliţiştii s-au sesizat în oficiu şi au demarat cercetări, împreună cu specialiştii Gărzii de Mediu, în vederea identificării persoanelor în cauza şi stabilea situaţiei de fapt, a spus agent principal Georgiana Moşu, purturtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţiei Neamţ.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...