10 migranți de origine vietnameză au fost descoperiți în România. Au fost duși la audieri împreună cu traficanții

Daniela Alexandru 23.10.2020, 11:22
10 migranți de origine vietnameză au fost descoperiți în România. Au fost duși la audieri împreună cu traficanții

Polițiștii au descoperit că mai mulți prahoveni și dâmbovițeni se ocupă cu traficul de migranți. În urma a două percheziții imobiliare efectuate în cele două județe au fost descoperite trei persoane bănuite a face trafic de migranți. Polițiștii au descoperit la una dintre locații și zece migranți de origine vietnameză.

10 migranți de origine vietnameză au fost descoperiți în România

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița din cadrul Poliției Române, împreună cu cei ai Direcţiei de Prevenire și Combatere a Migraţiei Ilegale  şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul Poliției de Frontieră Române, au efectuat 2 percheziții domiciliare, într-un dosar de trafic de migranți. În urma acestor activități, au fost ridicați aproximativ 10.000 de lei, 6.200 de euro și 1.300 de dolari.

Au fost ridicați 10.000 de lei, 6.200 de euro și 1.300 de dolari

Trei persoane au fost ridicate de polițiștii și conduse la audieri, împreună cu cei 10 migranți descoperiți la una dintre locații. Gruparea infracțională cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranți  este bănuită că ar fi efectuat, în a doua jumătate a anului 2020, mai multe transporturi ilegale de migranți de origine vietnameză, două dintre acestea fiind instrumentate de autoritățile din Bulgaria, migranții fiind transportați ilegal din Grecia către România. Membrii grupării sunt cetățeni români, stabiliți în zona Municipiului București și în județele Prahova și Dâmbovița. Migranții de origine vietnameză au fost audiați în calitate de martori, cu sprijinul Inspectoratului General pentru Imigrări.

10 migranti de origine vietnameza au fost descoperiti in Romania
Migranti de origine vietnameza

Cercetările se efectuează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița

Trebuie știut că la data de 13 octombrie 2020, a fost depistat, la Punctul de Trecere a Frontierei  Borș, un transport ilegal de nouă migranți de origine vietnameză, unul dintre liderii grupării fiind oprit în trafic în momentul în care ar fi organizat activitatea infracțională și ar fi intenționat să părăsească România, cu destinația Germania.

Față de acesta și de conducătorul auto al autoutilitarei folosite pentru transportul ilegal al migranților a fost luată de către ofițerii de cercetare penală măsura reținerii pentru 24 de ore, iar ulterior, de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Târgoviște, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Urmăriți Impact.ro și pe