”Mai bine vedem cadavrele adunându-se cu miile decât să mai avem un nou lockdown”. Cuvintele îi sunt atribuite lui Boris Johnson, e scandal uriaș în Marea Britanie

Ioana Bucur, Ștefan Olteanu 27.04.2021, 11:56
”Mai bine vedem cadavrele adunându-se cu miile decât să mai avem un nou lockdown”. Cuvintele îi sunt atribuite lui Boris Johnson, e scandal uriaș în Marea Britanie

Scandal uriaș în Marea Britanie, după apariția în spațiul public a unor afirmații terifiante ce îi sunt atribuite lui Boris Johnson. Premierul ar fi susținut că preferă să vadă „cadavrele adunându-se cu miile” decât să mai instituie un alt lockdown pentru populație.

„Mai bine vedem cadavrele adunându-se cu miile decât să mai avem un nou lockdown”

Viitorul politic al lui Boris Johnson este compromis, după apariția în spațiul public al unor declarații ce îi sunt atribuite. Premierul britanic ar fi spus, anul trecut, în timpul unei ședințe, că ar prefera să vadă „cadavrele adunându-se cu miile” decât să mai instituie un alt lockdown pentru populație. Așa cum era de așteptat, familiile celor care au pierdut lupta cu virusul au reacționat vehement, însă atât premierul cât și alți membri ai guvernului său au negat afirmația.

Potrivit presei din Marea Britanie, Johnson ar fi răbufnit, la sfârșitul anului trecut, în momentul în care a fost aprobată a doua carantină pe teritoriul Angliei. Unele surse spun că incidentul s-ar fi petrecut într-un birou din Downing Street, nu în timpul ședinței oficiale a Guvernului. Informația a fost confirmată pentru The Guardian de o altă sursă care a dat de înțeles că afirmația a fost făcută în fața unui număr mic de oameni.

„Nu mai vreau alte nenorocite de lockdown-uri – lăsați cadavrele să se adune cu miile”, ar fi spus Boris Johnson.

Informația a fost verificată și preluată și de BBC, în ciuda încercărilor premierului și echipei sale de a o infirma. Se zvonește că Dominic Cummings, un fost colaborator apropiat al lui Johnson, care este, în prezent, în conflict cu el, ar avea o înregistrare video sau audio a momentului scandalos.

Boris Johnson nu vrea un nou referendu in Scotia
Boris Johnson

Se cere demisia lui Boris Johnson: „Un nou record de josnicie”

Liderii opoziției au cerut demisia premierului. Laburiștii au declarat că „Johnson a degradat funcția pe care o deține prin comportamentul său neglijent, însă trivializarea celor peste 127.000 de decese care au survenit în timpul guvernării sale, reprezintă un nou record de josnicie”. Partidul Național Scoțian a spus că Johnson trebuie să plătească cu funcția, în cazul în care afirmațiile se vor adeveri: „Premierul trebuie să demisioneze dacă se va dovedi că a făcut acest comentarii”.

„Îi cerem prea mult premierului să fie empatic și să ne respecte durerea? Acest fapt demonstrează că este nevoie de o investigație urgentă, să înțelegem deciziile pe care le-a luat guvernul”, a transmis o organizație a familiilor victimelor Covid-19, în urma informațiilor apărute în presa britanică.

Boris Johnson a mai fost implicat, recent, într-un scandal politic, în urm unor acuzații de corupție ce au vizat atribuirea unor contracte şi chiar finanţări ilegale în renovarea apartamentului premierului. Acuzațiile au venit din partea aceluiași Dominic Cummings. Fostul aliat al premierului a dezvăluit, pe blogul său, că Johnson ar fi vrut să pună în mod ilegal donatori privaţi să finanţeze lucrări la apartamentul său. Acuzațiile au fost negate de Guvern, un membru al cabinetului susținând că toate costurile au fost suportate „din propriul buzunar”, fără să precizeze dacă acesta a rambursat un donator care i-ar fi dat bani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...