Nou-născut din România, infectat cu tulpina din Marea Britanie de covid-19. Ministerul Sănătăţii a făcut anunţul

Stan Filon 08.02.2021, 18:28
Nou-născut din România, infectat cu tulpina din Marea Britanie de covid-19. Ministerul Sănătăţii a făcut anunţul

Se înmulțesc cazurile de bolnavi depistați în România cu noua tulpină de coronavirus! Potrivit Ministerului Sănătății, luni au fost descoperte alte două noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus, ambele fiind în București. Un nou născut se află printre pacienții descoperiți astăzi cu noua tulpină. Astfel s-a ajuns la 56 de astfel de cazuri în România.

Un nou-născut din România este ultimul pacient depistat cu tulpina de covid din Marea Britanie

Ministerul Sănătății precizează că unul dintre pacienţi este nou-născut, iar ambii săi părinți sunt infectaţi cu noul coronavirus. Celălalt pacient este un bărbat de 49 de ani care nu are istoric de călătorie în Marea Britanie.

”Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) că au fost raportate încă 2 noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7. Cele două persoane infectate sunt din Bucureşti. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 49 ani care nu are istoric de călătorie în Marea Britanie şi despre un nou-născut, contact cu părinţii care sunt ambii infectaţi cu noul coronavirus”, a transmis, luni, Ministerul Sănătăţii.

Un nou-nascut din Romania este ultimul pacient depistat cu tulpina de covid din Marea Britanie
Un nou-nascut din Romania este ultimul pacient depistat cu tulpina de covid din Marea Britanie

56 de persoane au fost depistate oficial cu noua tulpină de covid

Sursa citată a precizat că, până în data de 7 februarie 2021, au fost comunicate la CNSCBT, un număr de 327 de secvenţieri finalizate, dintre care 56 sunt confirmate cu noua variantă UK – linia genetică B.1.1.7.

Pe de altă parte, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate luni, 8 februarie, 1.319 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Aproape 19.000 de oameni au murit în România de coronavirus

Astfel, pe teritoriul României, au fost confirmate în total 746.637 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), din care 692.681 de pacienți au fost declarați vindecați. Până astăzi, 18.961 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 07.02.2021 (10:00) – 08.02.2021 (10:00) au fost raportate 80 de decese (44 bărbați și 36 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Neamț, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Ilfov și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 9 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 19 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 35 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 16 decese la categoria de peste 80 de ani.

76 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...