„M-au pupat până m-au albit!”. Povestea primului copil repatriat și adoptat în România

Daniela Alexandru 14.01.2022, 15:17
„M-au pupat până m-au albit!”. Povestea primului copil repatriat și adoptat în România

Și copiii abandonați au șansa de a avea o familie. Unii dintre ei au avut un start în viață nu tocmai benefic pentru viitoarea or dezvoltare, însă viața lor s-a schimbat atunci când au cunoscut persoanele potrivite. Este și cazul primului copil repatriat dintr-o țară străină unde fusese abandonat de mama româncă și adoptat în Dâmbovița.

Idaira Dulce a devenit Idaira Ioana atunci când părinții ei adoptivi au decis să intre în viața lor

„Idaira Ioana Butăroiu, un nume puternic, care nu a fost dobândit în totalitate la naștere, ci la vârsta de aproape 8 ani, când fata a ajuns în familia Butăroiu și de când este cea mai importantă parte a acestui întreg! A fost botezată creștinește, iar Idaira Dulce a devenit Idaira Ioana. Acum este adolescentă, tocmai a împlinit 16 ani la începutul lunii ianuarie și spune hotărâtă că este zodia Capricorn, adică încăpățânată: ”Dacă vreau ceva, mă încăpățânez și obțin!”.  Spun reprezentanții Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, cei care au făcut cunoscută povestea copilei.

Povestea Idairei pornește în Spania, acolo unde a fost născută de către o româncă, ce a lăsat-o într-un orfelinat. Tatăl este marocan, iar acesta este singurul detaliu pe car fata îl cunoaște despre el. La vârsta de un an și jumătate a fost repatriată și a ajuns în grija unui asistent maternal profesionist, aici în România. La puțin timp i-a cunoscut pe Justina și Constantin, doi tineri care își doreau un copil.

Idaira Dulce a devenit Idaira Ioana atunci când părinții ei adoptivi au decis să intre în viața lor
Idaira Dulce a devenit Idaira Ioana atunci când părinții ei adoptivi au decis să intre în viața lor

Sunt destui copii pe lumea astea care ar avea nevoie de o familie… și ne-am decis să adoptăm. Chiar înainte de Moș Nicolae am aflat că vom vedea un copil, iar Costin a zis „Nu doar că mergem să o vedem… Primul copil pe care îl vom cunoaște va fi copilul nostru! Nu mergem ca la târg, să alegem..”, povestește Justina.

Când am văzut-o prima dată…cum era? Cum să fie, copilul nostru! Încă de la început am învățat-o să cânte la chitară, iar acum îmi dă lecții!”, spune mândru tatăl Idairei.

Este elevă a Liceului de Arte ”Bălașa Doamna” din Târgoviște

Acum Idaira este pasionată de muzică și cântă la mai multe instrumente: chitară, violoncel, pian și chitară-bass. De asemenea, fata a urcat pe scenă de mai multe ori pentru a cânta, dar a scris amintiri și pe scena Teatrului Municipal ”Tony Bulandra”, iar prima amintire muzicală este un colind cântat împreună cu tatăl său, în brațele acestuia, imediat ce s-au cunoscut.

„M-au pupat până m-au albit!”

După cum se vede și în fotografii, micuța brunetă și creață era mai creolă în copilărie, genele tatălui din Maroc fiind vizibile. Pe măsură ce a crescut s-a schimbat și se maturizează frumos, însă Idaira are o altă explicație, mult mai amuzantă: ”M-au pupat până m-au albit! Părinții mei reprezintă totul pentru mine, aici este locul meu, în familie!”.

 

 

SURSA FOTO: DGASPC Dambovita

Urmăriți Impact.ro și pe