EXCLUSIV

Interpretul de muzică populară părăsit de mamă pe când avea doar doi ani. „Şi-a dorit mai mult”. Ce destin! EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 02.01.2022, 16:22
Interpretul de muzică populară părăsit de mamă pe când avea doar doi ani. „Şi-a dorit mai mult”. Ce destin! EXCLUSIV

Solistul de muzică populară Marius Stoica ne-a împărtășit, în exclusivitate pentru impact.ro, trista sa poveste de viață. A fost părăsit de mamă pe când avea doi anișori. Femeia a reapărut d-abia după 16 ani de suferință și de dor. Se întâmpla chiar de ziua lui de naștere. L-a așteptat în fața bisericii din Călărași, în care Marius cânta și se ruga, în fiecare duminică. A coborât din mașina cu număr de București și i-a oferit un telefon mobil, model ultima fiță. Marius a refuzat tentantul dar. Și-a privit mama în ochi, dar n-a simțit nici bucurie, nici tristețe. Pentru el, cea care i-a dat viață era acum doar o străină…

Interpretul de muzică populară Marius Stoic a fost părăsit de mamă pe când avea doar doi ani

Solistul de muzică populară Marius Stoica, una dintre celae mai bune voci din noua generație, a fost părăsit de mamă pe când era o mogâldeață. N-are amintiri cu mama lui și nici fotografii. Nu știe exact nici de ce a plecat de acasă și l-a dat uitării. Doar ce a mai auzit de la unii, alții.

„Am avut de toate, dar a lipsit din viațFa mea cuvântul mamă. Mi-a spus că s-a despărțit de tatăl meu pentru că nu se înțelegeau, dar îl știu bine pe tata, e un om blând, nu ar fi în stare să omoare o muscă. De fapt, ea își dorea o viață mai bună, la București, noi eram dintr-o comună din Călărași. Tata a lucrat la școală, ca profesor, a predat și muzică, desen, geografie. Iar mama lucra la o cofetărie din Oltenița. Și-a dorit mai mult…”, și-a început artistul impresionanta poveste de viață, în exclusivitate pentru impact.ro.

Interpretul de muzica populara Marius Stoic a fost parasit de mama pe cand avea doar doi ani
Interpretul de muzica populara Marius Stoic a fost parasit de mama pe cand avea doar doi ani

Mama lui l-a căutat d-abia la majorat: „A coborât dintr-o mașină cu număr de București și mi-a dăruit un telefon mobil ultima fiță!”

Mama lui a avut câteva încercări de a se apropia de Marius, însă relația lor a rămas la fel de rece. A reapărut prea târziu în viața fiului ei: „Mama locuiește în București, și eu m-am mutat aici, dar nu ne vizităm, nu vorbim la telefon. Nu am simțit niciodată o apropiere de ea, sunt genul de om care fac doar ce simt”, ni s-a mai confesat artistul, pentru impact.ro Marius Stoica a dat timpul înapoi și și-a amintit de ziua în care mama lui și-a făcut curaj și l-a căutat, după mai bine de 16 ani de suferință și de dor.

„M-a căutat în ziua majoratului. Era într-o duminică, împlineam 18 ani. M-a așteptat în fața bisericii din Călărași, unde obișnuiam să mă rog și să cânt în fiecare duminică împreună cu bunica mea. A coborât dintr-o mașină cu număr de București. S-a apropiat de mine și mi-a dăruit un telefon, un model ultima fiță. L-am refuzat. A fost prima oară când ne-am văzut față-n față. N-am avut emoții, a fost o senzație ciudată, ca atunci când cunoști pe cineva. Mai apoi au mai fost niște circumstanțe, dar nu am reușit să legăm ceva, asta a fost situația”.

Și-a adorat bunica din partea tatălui: „Când eram plecat prin țară, ea simțea cînd ceva nu e în regulă și mă suna!”

Artistul și-a adorat bunica din partea tatălui, care l-a crescut și l-a educat în spiritul credinței. Au avut o relație specială, de care acum Marius își amintește cu nostalgie. O va purta toată viața în suflet pe femeia care i-a fost ca o mamă, care a plâns alături de el, la greu, care l-a încurajat să ajungă un mare artist, care a crezut în talentul și în puterile lui.

„Bunica m-a susținut mereu, noi am avut o relație specială, am fost extrem de apropiați. Când eram plecat prin țară, simțea când ceva nu e în regulă și mă suna. S-a stins însă din viață în urmă cu trei ani. Dar, relația cu cineva se reflectă cumva și după moarte. Am studiat Teologia și am credința că după viața asta va fi una mai frumoasă și că ne vom revedea”. Bunica lui a presimțit că va muri, că sfârșitul îi este aproape, astfel că în ultimele zile de viață i-a dat nepotului ultimele povețe: ”În săptămâna în care a murit, trebuia să plec la Vatra Dornei, am vorbit cu ea înainte ore întregi, presimțea că va părăsi această lume. Mi-a dat câteva sfaturi de viață, mi-a spus să nu-mi bat joc de oameni, să nu mă fac de rușine în lume. Deși făcuse doar patru clase, ea avea sfaturi de mă cutremurau. Știa că nu va prinde Sf. Maria. Așa a și fost. Când am ajuns la ea, la spital, era foarte umflată din cauza bolii de care suferea. Am luat-o de mână, m-a strâns foarte tare. A fost ultima legătură pământeană cu buna mea…”.

„În noaptea în care a murit, bunica mi-a apărut în vis, alături de o siluetă luminoasă”

Marius a avut un vis ciudat chiar la ora când inima bunicii a încetat să mai bată: „Noaptea, m-am trezit foarte speriat. Visasem că eram la un spectacol, cu bunica. Stăteam cu ea pe o bancă, în culise. La un moment dat, lângă noi a apărut o siluetă albă, foarte luminoasă. Atunci, bunica mi-a spus: ”Du-te pe scenă!”. Și acea siluetă m-a îndemnat: ”Marius, stai liniștit, du-te pe scenă, ea s-a vindecat!”. M-am trezit speriat. La scurt timp, m-a sunat medicul ca să mă anunțe că bunica a murit. S-a stins din viață exact la ora 4.00, când m-am trezit din acel vis trist. Știu însă că bunica are grijă de mine, de acolo, din Cer”.

Marius, ajutat cu sfaturi și cu bani de Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie: ”A fost ca un mentor pentru mine. Mi-ar mai trebui încă o viață, ca să îi mulțumesc!”

Marius Stoica îi poartă însă o imensă recunoștință și  Arhiepiscopului Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, care l-a ajutat enorm în viață, fiind de altfel și cel care l-a îndrumat să studieze muzica la Conservator.

„ Pe Înalt Prea Sfințitul Teodosie l-am cunoscut când am început Teologia. A fost omul care m-a ajutat foarte mult, pe partea muzicală. El m-a trimis la Conservator, ca să studiez, ca să aprofundez tainele muzicale. Am păstrat și acum legătura, mă sfătuiesc cu dânsul, este un mare iubitor de muzică. Tot ce am făcut am făcut cu ajutorul dânsului. A fost ca un al doilea tată pentru mine. M-a susținut și moral, chiar și financiar. Provin dintr-o familie modestă, dânsul mi-a oferit un serviciu, este omul care și-a pus amprenta asupra mea. A fost mentorul meu, mi-ar trebui încă o viață, ca să-i mulțumesc!”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...