Un român din Spania a împușcat patru persoane după ce a fost concediat

Elena Avramescu 15.12.2021, 12:42
Un român din Spania a împușcat patru persoane după ce a fost concediat

Tragedie în orașul spaniol, Tarragona, unde un român și-a împușcat șeful și doi colegi, după ce a fost concediat de la firma de securitate la care lucra. La scurt timp după, bărbatul a fugit cu o mașină și chiar a tras într-un polițist care îl oprise în trafic pentru verificări.

Un român din Spania a împușcat patru persoane

Astfel că poliția spaniolă a reușit să-l prindă pe atacatorul în vârstă de 45 de ani, iar ulterior s-a aflat că două dintre victimele sale sunt în stare critică și alte două se află în stare gravă.

Foștii lui colegi au spus că românul a trimis mai multe mailuri cu mesaje de amenințare, conform presei din Spania.

Bărbatul, pe nume Marin Eugen Sabău, a pus toată Tarragona în alertă maximă în cursul zilei de marți, când poliția a a fost nevoită să ducă două ore de negocieri încercând să îl facă să se predea. După ce a refuzat să facă acest lucru, a avut loc un schimb de focuri în care bărbatul a fost împușcat de trei ori, însă fără să-i fie atinse organe vitale. După aceea a fost arestat și dus cu elicopterul la un spital din Barcelona, unde a primit îngrijiri medicale.

Un roman din Spania a impuscat patru persoane
Marin Eugen Sabau

Se pare că agentul de pază român a intrat marți la ora 11:15 în sediul firmei de unde fusese dat afară cu doar câteva luni în urmă, iar martorii au declarat că s-a certat cu trei foști colegi pe care i-a împușcat în piept și în stomac. După aceea a fugit și a împușcat un polițist care încerca să îl oprească, însă starea agentului de poliție este stabilă.

Șeful Poliției din Tarragona a notat faptul că românul „este o persoană foarte periculoasă din cauza atitudinii sale și a armelor pe care le avea asupra lui”, iar surse din poliție au precizat că el avea trei arme la el.

Pe lângă asta, se pare că cei trei foşti colegi de la firma de pază sunt în stare gravă. Este vorba despre doi bărbați și o femeie.

Bărbatul român a trimis mai multe e-mailuri foștilor colegi din Tarragona și Barcelona, la care atașase și fotografii în care se vedea că era înarmat cu diverse arme de foc, gloanțe și cuțite. În plus, ministrul de Interne, Joan Ignasi Elena, a transmis mulțumiri agenților care au reușit să îl prindă pe românul despre care a spus că a avut o atitudine extrem de violentă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...