Ludovic Orban, decizie radicală la scurt timp înainte de sărbători! Ce se întâmplă, de fapt, cu pensiile speciale

Alexandra Chivu 13.12.2019, 13:49
Ludovic Orban, decizie radicală la scurt timp înainte de sărbători! Ce se întâmplă, de fapt, cu pensiile speciale

Premierul Ludovic Orban a luat o decizie radicală la scurt timp înainte de sărbători. Ce se întâmplă cu pensiile speciale? ”Se va atinge” sau nu noua conducere de ele?

Ludovic Orban, decizie radicală la scurt timp înainte de sărbători

Referitor la proiectul PNL privind eliminarea pensiilor speciale, Orban declarase luni că singura excepție în acest caz vizează pensiile de serviciu ale militarilor, nu și cele ale magistraților. „Decizia noastră este clară, noi susținem calculul pensiilor pe principiul contributivității, cu singura excepție a pensiilor de serviciu care sunt acordate cadrelor militare”, spunea liderul PNL.

Ludovic Orban, decizie radicală la scurt timp înainte de sărbători! Ce se întâmplă, de fapt, cu pensiile speciale
Pensiile speciale, în funcție de contribuție

În Parlament sunt două propuneri de eliminare a acestor pensii. Miercuri, liderii de grup ai Camerei Deputaților au respins propunerea deputatului USR Cristian Seidler de a dezbate proiectul pentru eliminarea pensiilor speciale fără raportul Comisiei pentru Muncă. Joi, premierul a revenit cu insistențele.

”Numai pensii în funcție de contribuție”

Orban a susținut că guvernarea PNL dorește ca pensiile speciale ale magistraților să dispară, aceștia primind numai pensii în funcție de contribuții. În final, în urma consultărilor dintre liderii grupurilor de la Camera Deputaților, Florin Iordache, a informat populația că proiectul se va dezbate după primirea raportului de la comisie.  Subiectul a fost comentat și de gazetarul CTP. Jurnalistul este de părere că reprezentanții partidelor nu se vor atinge de aceste pensii speciale dat fiind că că poate conduce către o lovitură de stat, inițiată de forțele militare și armata.

„De ce? Păi, deoarece cu armata poți să dai o lovitură de stat, ca aceea din 22 decembrie 1989, cu civilii, fie și cei de la 10 august, nu poți. Din 16 decembrie până în 21, unități ale armatei române au tras în manifestanții împotriva regimului Ceaușescu. Din 22 decembrie, au fost împușcați oameni pentru ca uniformele kaki, împreună cu grupul Iliescu, să capete legitimitate de apărători ai țării atacate de „teroriști”.În urma acestei mascarade sângeroase, armata și-a câștigat privilegiile pe care le are și astăzi”, a explicat comentatorul politic pe republica.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe