Ludovic Orban a răbufnit: “O neobrăzare!”. Motivul pentru care a taxat-o dur pe Gabriela Firea

Alexandra Chivu 13.12.2019, 12:26
Ludovic Orban a răbufnit: “O neobrăzare!”. Motivul pentru care a taxat-o dur pe Gabriela Firea

Premierul Ludovic Orban a răbufnit. Liderul PNL consideră o ”neobrăzare” cererea Primăriei București de alocare a sumei de 667 de milioane de lei, în condițiile în care instituția s-a bucurat de o parte din Fondul de Rezervă al Guvernului de 100 de milioane de lei. Motivul războiului de Firea: nu acceptă să plătească factura pentru ”companiile de nababi” înființate de aceasta.

Ludovic Orban a răbufnit. Motivul pentru care a taxat-o pe Gabriela Firea

Premierul Ludovic Orban a anunțat, vineri, că Executivul nu va accepta cerea Primăriei Capitalei prin care solicită 677 de milioane de lei din Fondul de Rezervă, luând în considerare faptul că municipalitatea a primit 100 de milioane de lei. Șeful PNL a menționat că este o ”neobrăzare” ceea ce dorește Firea.

Ludovic Orban a răbufnit: “O neobrăzare!”. Motivul pentru care a taxat-o dur pe Gabriela Firea
Orban și Firea

„Nu vreau să văd pe lista pe care o veţi înainta, anexa pe care o veţi înainta la hotărârea de Guvern, nicio primărie care a primit bani din alocările acordate de Guvernul PSD din suma de un miliard patru sute de milioane sau din alte sume. Dacă vine vreo primărie cu cerere de bani după ce a primit bani din fondul de rezervă, evident nu voi accepta alocarea niciunei sume de bani.

Luni, o nouă rectificare bugetară pentru realimentarea Fondului de Rezervă al Guvernului

Să vă uitaţi pe, să le spun ”deştepţii” care au contracte pe fantomaticul Fond de Dezvoltare şi Investiţii. Şi acolo trebuie operată o extragere din anexă a celor care au fost primii la şmecheria pusă la cale cu Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Adică vrea să plătim noi factura pentru companii de nababi înfiinţate de Firea”, a spus Orban, vineri, la începutul ședinței de Guvern.

În acest context, premierul a anunțat că Executivul va adopta, în ședința de luni, o nouă rectificare bugetară pentru a realimenta Fondul de Rezervă al Guvernului. De altfel, ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a explicat că a găsit o situație extrem de gravă la prefecturi ce au solicitat mulți bani. În completare, Orban i-a transmis oficialului că Guvernul nu are de gând să plătească cheltuieli ”scoase din burtă”.

Urmăriți Impact.ro și pe