Ludovic Orban anunță că nu va dubla alocațiile. Ce are de gând să facă

Raluca Juncu 16.07.2020, 18:49
Ludovic Orban anunță că nu va dubla alocațiile. Ce are de gând să facă

Premierul României a declarat joi că nu Guvernul nu intenționează să dubleze alocații întruât nu există fonduri suficiente pentru a susține această majorare.

La ce soluție a ajuns Guvernul în privința alocațiilor

La începutul acestui an, Guvernul a adoptat o ordonanță prin care anunța că intrarea în vigoare a dublării alocaţiilor pentru copii să fie amânată de la 1 februarie, la 1 august. Curtea Constituțională a decis să respingă miercuri legea care prevedea amânarea dublării alocațiilor până la 1 august 20202, stabilită prin OUG 2/2020, de Guvernul României.

Ludovic Orban, despre dublarea alocațiilor. Foto: gov.ro
Ludovic Orban, despre dublarea alocațiilor. Foto: gov.ro

În acest sens, Ludovic Orban spunea joi că va discuta cu miniștrii din cabinetul său pentru a ajunge la o formă potrivită în acest sens. Potrivit celei mai recente declarații, Șeful Executivului spune că se ia în calcul o creștere a alocațiilor, însă nu o dublare imediată, în contextul lipsei de fonduri.

„Vom găsi o soluţie împreună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul Finanţelor. Analizăm variantele pe care le avem la dispoziţie şi vom adopta o variantă care să ducă la creşterea alocaţiilor, dar nu la dublarea imediată pentru că nu există resursele financiare necesare pentru a dubla acum alocaţiile. (…)”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, premierul a mai transmis că această majorare este programată să fie soluționată în termen de două săptămâni. Însă, între timp, proiectul de lege va ajunge, potrivit parcursului legislativ, pe masa Președintelui Klaus Iohannis, spre a fi promulgată.

„Obiectivul nostru este ca în maxim două săptămâni să adoptăm această soluţie”, a spus Orban, după o şedinţă a conducerii PNL care a avut loc în grădina sediului central al partidului, potrivit Digi24.

Singura posibilitate care ar putea întârzia procesul legislativ, în favoarea liberalilor ar fi ca Președintele Klaus Iohannis să respingă legea și să o retrimită în Parlament. În aest mod, se poate ajunge la o amânare care să coincidă cu data de 1 august, zi în care Guvernul stabilise inițial amânarea în ceea ce privește legea dublării alocațiilor pentru copii.

Urmăriți Impact.ro și pe