EXCLUSIV. Șeful de cabinet al Liei Olguța Vasilescu dă în judecată guvernul Orban pe tema alocațiilor copiilor din România: “Vreau să primească banii retroactiv”

Alexandra Andrei 15.07.2020, 19:35
EXCLUSIV. Șeful de cabinet al Liei Olguța Vasilescu dă în judecată guvernul Orban pe tema alocațiilor copiilor din România: “Vreau să primească banii retroactiv”

Fostul jurnalist Cristian Vasilcoiu îi invită pe toți părinții din România să se alăture unui proces colectiv împotriva Guvernului PNL, prin care fiecare cetățean să se ceară alocația retroactivă încă din luna ianuarie, atunci când a fost promulgată, inițial, legea.

Șeful de cabinet al Liei Olguța Vasilescu, Cristian Vasilcoiu, dă guvernul Orban în judecată

Anul trecut, PSD a propus o lege prin care alocațiile ar fi urmat să fie dublate de la 1 ianuarie 2020. Iohannis a promulgat-o în aceeași lună, însă Ludovic Orban mărturisea, pe atunci, că nu poate dubla alocațiile pentru că nu există suficienți bani la bugetul de stat.
În data de 3 iunie, Camera Deputaților a respins ordonanța de urgență care amâna până la 1 august dublarea alocațiilor copiilor de la 150 la 300 lei.

Pe atunci, Orban declara public că a atacat decizia la Curtea Constituțională, în timp ce PSD-ul îi cerea lui Klaus Iohannis să “promulge rapid dublarea alocațiilor pentru copii, dacă vrea ca românii să nu-l considere principalul autor moral al planului PNL de amânare repetată a aplicării legii”.  Astăzi, Curtea Constituțională a decis ca legea care respinge Ordonanța Guvernului prin care dublarea alocațiilor era amânată până pe 1 august este constituțională. Legea va ajunge pe masa președintelui Iohannis pentru promulgare.

Avocat Florin Ionut Pascu este cel care se va ocupa de acțiunea judiciară
Avocat Florin Ionut Pascu este cel care se va ocupa de acțiunea judiciară

Invitație la proces colectiv pentru toți românii

Cristian Vasilcoiu, șeful de cabinet al secretarului Camerei Deputaților, Lia Olguța Vasilescu, s-a revoltat asupra abuzurilor făcute pe marginea acestei legi și a anunțat că va da în judecată Guvernul Orban și va solicita banii, retroactiv, pentru cei doi copii ai săi, începând cu data de 1 ianuarie. Mai mult, fostul jurnalist îi invită pe români la un proces colectiv, spunând că a venit momentul ca fiecare părinte să ia atitudine în fața tuturor acestor abuzuri.

De acest proces se va ocupa unul dintre cei mai buni avocați din România, Florin Ionuț Pascu, recunoscut pentru soluționarea mai multor spețe extrem de complicate, multe dintre ele cu legătură directă pe scena politicii românești. “Parlamentul a decis ca alocațiile copiilor să fie dublate de la 1 ianuarie 2020. Guvernul a dat o OUG prin care a amânat dublarea până la 1 august. Parlamentul a anulat OUG. PNL a contestat la CCR decizia Parlamentului de anulare a OUG. CCR a respins contestația PNL. Ce voiam să vă spun: tocmai am vorbit cu un avocat (Florin Ionuț Pascu) și vreau să dau în judecată Guvernul Orban-Cîțu și să solicit banii, retroactiv, pentru cei doi copii ai mei, începând cu data de 1 ianuarie! Nu e vorba neapărat de bani, ci de respectarea legii, ceea ce PNL nu face! Se poate face un proces colectiv! Cine mai vrea să se bage va primi datele de contact ale avocatului!”a spus Cristian Vasilcoiu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...