Locul din România unde bărbații au chiar și 4 soții. Motivul incredibil

Stan Filon 18.04.2022, 14:21
Locul din România unde bărbații au chiar și 4 soții. Motivul incredibil

Puțini români știu, dar există un cartier în România unde bărbații pot avea legal patru soții! Visul fiecărui bărbat poate fi trăit în județul Tulcea, însă trebuie să faci parte dintr-o anumită comunitate. Vorbim despre o comunitate mică, de doar 1500 de suflete, unde tinerii trebuie să scoată din buzunar sume frumoase, atunci când vor să se însoare. Fetele pot fi cumpărate cu sume care pleacă de la câteva sute de euro, dar pot ajunge și 30.000 de euro. Vedeți mai jos cum crește valoarea viitoarei mirese.

Acesta este locul din România unde bărbații au mai multe soții

Chiar dacă pare greu de crezut, în România sunt comunități unde bărbații pot fi căsătoriți chiar și cu patru femei. Dacă în alte cazuri bărbatul respectiv ar ajunge la închisoare, ei bine în cartierul Bendea, din orașul Babadag, totul este legal și potrivit tradiției musulmane, după care trăiesc cei 1500 de oameni din comunitatea respectivă. Unicitatea acestui cartier vine din tradițiile pe care le respectă comunitate respectivă de sute de ani.

Tulcenii din Babadag i-au poreclit pe locuitorii din Bendea drept ”țigani turciți”. Trăiesc după unele obiceiuri musulmane, credință îmbrățișată de aceștia cu zeci de ani în urmă. Fetele se mărită de tinere, iar multe dintre ele sunt pur și simplu vândute, la fel cum se făcea în urmă cu sute de ani. Totul depinde de cât de cuminte este fata, de zestrea pe care aceasta o are, de familia din care provine, dar un lucru foarte important este și culoarea părului.

Acesta este locul din Romania unde barbatii au mai multe sotii
Acesta este locul din Romania unde barbatii au mai multe sotii

Fetele blonde, la mare căutare

Fetele cu părul blond sunt printre cele mai căutate, deoarece culoarea părului lor simbolizează bunăstarea. Este asemănătoare cu spicele de grâu, dar și cu aurul, metal foarte scump și extrem de apreciat de comunitatea respectivă. Așadar, prețul unei soții poate pleca de la câteva sute de euro și pot ajunge până la 30.000 de euro, înfuncție de cele menționate mai sus.

„Tații de băieți caută să cumpere neveste odraslelor lor, soții alese din aceeași comunitate. Prețul acestora pleacă de la câteva sute de euro și ajunge până la 10.000-20.000 de euro, iar valoarea “achiziției” ține cont de calități”, spune cercetătorul Daniela Rusu-Mocănașu, potrivit ziareonline.ro.

În cartierul respectiv pot fi întâlnite gospodării cu trei corpuri de locuințe, plus una dedicată bucătoriei. Pot fi familii și de 50 de persoane, din care cel puțin 40 sunt copii. Așadar, cartierul prosperă de an la an, iar comunitatea se mărește. Un alt obicei întâlnit foarte des în această comunitate este și căsătoria între veri de gradul I. Și acestea sunt permise de sute de ani. Chiar dacă în cartierul respectiv se găsesc multe locuințe impunătoare, bărbații nu prea lucrează cu carte de muncă, iar oficial venitul principal rămâne alocația copiilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...