Situație disperată în Tulcea, unde oamenii aşteaptă chiar și 10 ore o ambulanţă ca să fie testaţi pentru COVID-19

Elena Avramescu 27.10.2021, 11:44
Situație disperată în Tulcea, unde oamenii aşteaptă chiar și 10 ore o ambulanţă ca să fie testaţi pentru COVID-19

Locuitorii din Tulcea au ajuns la disperare, fiind nevoiți să aștepte uneori peste 10 ore o ambulanţă ca să fie testaţi pentru COVID-19. Se pare că această situaţie este cauzată de numărul mare al solicitărilor, dar şi de lipsa medicilor, a spus managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), Salah Kilo.

Tulcenii aşteaptă chiar și 10 ore o ambulanţă ca să fie testaţi pentru COVID-19

În numai 24 de ore, SAJ a înregistrat 230 de solicitări pentru testarea anti-COVID-19, majoritatea fiind din Tulcea, Măcin şi Babadag, iar dintre testele efectuate, în număr de 75, au fost pozitive.

Câteodată, pacienţii aşteaptă peste 10 ore ca să ajungă o ambulanţă la testare, a spus managerul SAJ, potrivit Agerpres.

Datorită vechimii şi a suprasolicitării, şi mijloacele de deplasare ale SAJ ridică probleme.

În Deltă, avem o singură salvare. Celelalte s-au stricat şi cerem ajutor de la ambulanţa privată şi mergem împreună. Din cele cinci nave pe care le avem, doar trei erau funcţionale, iar din ele una s-a stricat, alta nu poate merge noaptea şi am mai rămas cu una, a mărturisit Salah Kilo.

Tulcenii asteapta chiar si 10 ore o ambulanta ca sa fie testati pentru COVID-19
Ambulanta Tulcea

Tot Salah Kilo a mai spus și că personalul, care este insuficient de altfel, a ajuns la epuizare.

E calvar mare. Transferăm pacienţi la Bucureşti, Medgidia, Constanţa. Acum o săptămână am adus pacient din Argeş la Tulcea. E greu. Au obosit toţi colegii mei, a declarat managerul SAJ.

În prezent sunt șase medici la SAJ Tulcea, iar altul ar urma să-şi înceapă activitatea luna viitoare.

Se pare că ultimele date făcute publice de autorităţi arată că incidenţa cazurilor de COVID-19 în judeţ este de 6,96 cazuri la mia de locuitori, iar în municipiu este de 11,86.

Urmăriți Impact.ro și pe