Locul din România pe care americanii îl recomandă pentru vacanța de iarnă. A ieșit pe locul 1, este foarte romantic

Beatrice Dumitru 26.11.2022, 19:40
Locul din România pe care americanii îl recomandă pentru vacanța de iarnă. A ieșit pe locul 1, este foarte romantic

Europa are locuri incredibile, iar unele îi fac pe vizitatori să simtă că sunt într-un basm, de aceea continentul nostru merită să fie exploatat. Iar iarna este un bun prilej pentru a descoperi orașe pitorești și mâncăruri tradiționale pentru acest anotimp. Un astfel de loc din România se află într-un top internațional, pe care americanii îl recomandă pentru vacanța de iarnă.

Loc din România, primul într-un top internațional al destinațiilor de iarnă

Site-ul american The Travel a realizat un top cu primele zece locuri din lume care ar trebui vizitate iarna. Printre acestea se află destinații din țările scandinave, dar și din Slovenia, Austria, Belgia sau Cehia. De asemenea, americanii recomandă și un loc din România.

Este vorba despre Transilvania, „o destinație surprinzător de romantică”, pe care jurnaliștii americani o clasează pe locul întâi. Despre Castelul Bran aceștia spun că este frumos de văzut pe tot parcursul anului, dar arată magic când este acoperit de zăpadă.

Locul din România pe care americanii îl recomandă pentru vacanța de iarnă. A ieșit pe locul 1, este foarte romantic
Castelul Bran, recomandat pentru a fi vizitat iarna.

Călătorii care ajung în România ar trebui să meargă și în afara Bucureștiului și să includă Transilvania în planurile lor, deoarece este greu de recomandat un singur oraș”, recomandă site-ul american pentru această iarnă.

Ce destinații se mai află în top

Jurnaliștii americani mai arată că regiunea are multe orașe incredibile, iar turiștii care doresc să vadă târgurile de Crăciun ar trebui să se îndrepte spre Cluj, Sibiu și Brașov. De asemenea, fac referire și la pârtiile de la Poiana Brașov și le mai recomandă oamenilor să viziteze Sighișoara, despre care menționează că este parte din patrimoniul UNESCO.

În clasamentul întocmit de site-ul american, pe locul doi se află orașul belgian Bruges, urmat de Zermatt, o stațiune din Alpii Elveției, locul fiind renumit în rândul schiorilor datorită pârtiilor sale excelente și a numeroaselor piste.

În primele zece destinații se mai află capitala Austriei, Viena, pe locul patru, pentru târgurile sale de Crăciun și balurile de la Palatul Imperial din ianuarie și februarie, în timp ce recomandarea de pe locul cinci este orașul Bergen, Norvegia, care a inspirat regatul magic din animația „Frozen”.

Următoarele destinații recomandate pentru a fi vizitate iarna sunt Veneția, Italia, Lacul Bled din Slovenia, Reykjavík, capitala Islandei, Praga, capitala Cehiei și casa lui Moș Crăciun din Rovaniemi, Finlanda.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...