Cât costă intrarea la Castelul Bran în 2022 și care este programul de vizitare

Cazacu Alexandru 23.08.2022, 13:33
Cât costă intrarea la Castelul Bran în 2022 și care este programul de vizitare

Cu o istorie impresionantă, Castelul Bran este unul dintre cele mai apreciate și vizitate atracții turistice din țara noastră. Impresionanta cetate a fost construită între anii 1226 și 1388, iar inițial a fost o unitate militară de apărare. Anual, foarte mulți turiști români, dar și din străinătate vin să vadă celebrul castel, fiind atrași de legenda lui Dracula. Iată cât costă intrarea la Castelul Bran în 2022 pentru adulți și copii și între ce ore poate fi vizitat.

Cât costă intrarea la Castelul Bran în 2022. Program de vizitare

În caz că nu știați, alături de Palatul Balcic, Castelul Bran a fost una dintre reședințele preferate ale Reginei Maria. Ea a transformat impunătorul castel într-o locuință de vară primitoare, modernă și confortabilă. Lăsând toate aceste lucruri la o parte, haideți să vedem care este programul de vizită al Castelului Bran în 2022.

Pentru început este important să menționăm faptul că, Castelul Bran are un program de iarnă și unul de vară. În ceea ce privește programul de vară, în perioada 1 mai – 30 septembrie, turiștii pot vizita faimoasa cetate în felul următor:

  • Luni de la ora 12:00 și până la ora 18:00
  • De marți și până duminică – de la ora 09:00 la 18:00.

Este foarte important să menționăm faptul că, ultima intrare se face la ora 18:00.

Castelul Bran program de iarnă 2022

După cum bine știm, iarna zilele sunt mai scurte, așa că programul de vizitare a Castelului Bran este, de asemenea, mai scurt decât cel din timpul verii. Mai exact, începând din data de 1 octombrie și până pe 30 aprilie, vizitatorii pot intra în castel astfel:

  • Luni: 12:00 – 16:00
  • Marți – Duminică – 09:00 – 16:00.

Acum că știm ce program are Castelul Bran în 2022, haideți să aflăm și care sunt tarifele de intrare.

Cât costă biletele de intrare în Castelul Bran

Adulții care doresc să viziteze Castelul Bran vor achita o taxă de 45 de lei. În schimb, pentru seniori (persoane de peste 65 de ani), prețul unui bilet este de 35 de lei. Tariful pentru elevi este de 10 lei, iar studenții vor plăti 25 lei pentru un bilet.

În cazul grupurilor de copii organizate (de cel puțin 20 de vizitatori), intrarea costă 5 lei de persoană. Opțional, turiștii pot alge să viziteze Tunelul Timpului (20 de lei) și Expoziția Instrumente medievale de tortură – 10 lei.

Castelul Bran program 2022
Ce program are și cât costă intrarea în Castelul Bran, în 2022

Persoanele care pot intra gratuit în Castelul Bran

De menționat este faptul că, persoanele cu dizabilități si/sau instituționalizate nu plătesc intrarea în Castelul Bran. De asemenea, copiii cu vârste de până la 7 ani beneficiază de acces gratuit în cetate.

În ceea ce privește reducerea pentru seniori (persoane de peste 65 de ani), acesta se acordă în baza actului de identitate. În schimb, studenții și elevii vor beneficia de reducere doar prezentând legitimația de studii.

Posesorii de animale de companie, trebuie să știe că accesul acestora este permis în Parcul Regal, însă trebuie să fie atent supravegheate. Din păcate, animalele nu sunt binevenite în spațiul expozițional.

Ce mai poți vizita la Castelul Bran

În afară de muzeul de patru etaje, de armuri, costume și mobilier, turiștii pot admira și împrejurimile cetății. Zona din jurul Castelului Bran este înconjurată de masivele Bucegi și Piatra Craiului. Acestea sunt două dintre cele mai importante elemente din peisajul turistic montan din țara noastră. Vizitatorii Castelului Bran se pot bucura, de la înălțime, de priveliști cu totul și cu totul deosebite.

După cum am menționat și în rândurile de mai sus, domeniul Bran cuprinde Parcul Regal cu cele două lacuri, Casa Principesa Ileana, Casa administratorului și Casa de ceai. Reamintim că muzeul a fost redeschis oficial la data de 1 iunie 2009.

Acum că am aflat ce program are Castelul Bran în 2022, care sunt tarifele, dar și ce mai poți vizita în împrejurimile cetății, nu ne mai rămâne nimic de făcut decât să ne planificăm o vizită la renumitul castel.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...