Legătura nebănuită dintre data încoronării Regelui Charles și Elisabeta a II-a. Detaliul pe care puțini l-au remarcat

Ana Anitoiu 07.10.2022, 10:52
Legătura nebănuită dintre data încoronării Regelui Charles și Elisabeta a II-a. Detaliul pe care puțini l-au remarcat

Legătura nebănuită dintre data încoronării Regelui Charles al III-lea și Regina Elisabeta a II-a a fost remarcată de puține persoane. Conform tradiției, această ceremonie are loc în anul ce urmează după schimbarea suveranului.

Legătura dintre data încoronării și Regina Elisabeta a II-a

Au existat multe zvonuri cu privire la data exactă la care va avea loc ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea, iar acum se pare că există un răspuns concret. Evenimentul va avea loc pe 3 iunie 2023, într-o zi de sâmbătă, la Westminster Abbey din Londra, conform unor surse apropiate de organizatori, citate de Bloomberg.

Mulți experți regali s-au întrebat dacă încoronarea Regelui Charles al III-lea va avea loc la exact 70 de ani de la cea a regretatei sale mame, Regina Elisabeta a II-a, ce a avut loc pe 2 iunie 1953. Însă, se pare că evenimentul va avea loc cu 70 de ani și o zi mai târziu.

La ceremonia de încoronare a Reginei Elisabeta a II-a au fost peste 8.000 de invitați din 129 de națiuni, dar se așteaptă ca evenimentul programat la data de 3 iunie 2023, să fie ceva mai modest. În acel moment, Regele Charles al III-lea va avea vârsta de 74 de ani, devenind cea mai vârstnică persoană încoronată vreodată.

Legatura nebanuita dintre data incoronarii Regelui Charles si Elisabeta a II-a
Imagine de la incoronarea Reginei Elisabeta a II-a

Motivul din spatele deciziei referitoare la data încoronării

Sursele Bloomberg nu au explicat care este motivul din spatele deciziei referitoare la data încoronării Regelui Charles al III-lea. Însă, acesta ar putea fi că 3 iunie 2023 va pica într-o zi de weekend, spre deosebire de 2 iunie, care va fi într-o vineri, iar în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord va fi sărbătoare.

Ceremonia de încoronare nu este evenimentul prin care Charles al III-lea devine oficial rege al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a este deja suveran.

La doar câteva zile după moartea mamei sale, Regele Charles al III-lea a depus un jurământ în fața unui alt organism ceremonial, cunoscut sub numele de Consiliul de Aderare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...