A fost anunțată data la care va fi încoronat Regele Charles. Când va avea loc evenimentul

Andra Daoud 06.10.2022, 08:08
A fost anunțată data la care va fi încoronat Regele Charles. Când va avea loc evenimentul

Charles al III-lea a urcat pe tronul Regatului Unit pe data de 8 septembrie, în ziua în care mama lui, regina Elisabeta a II-a, a decedat. Moștenitorul tronului britanic a devenit oficial rege, însă ceremonia de încoronare va avea loc abia anul viitor. La aproape o lună de când a preluat tronul, s-a aflat și data la care Charles va primi coroana de rege.

Când va fi încoronat regele Charles

Ceremonia de încoronare a regelui Charles este un eveniment așteptat cu sufletul la gură de britanici și nu numai. Deși se crede că evenimentul va fi unul mai restrâns decât precedentele încoronări, milioane de ochi vor privi evenimentul la televizor. Dacă până acum s-a știut doar că Charles va fi încoronat anul viitor, acum s-a aflat și data la care va avea loc ceremonia.

Potrivit presei din Regat, care citează oficiali britanici, încoronarea regelui Charles va avea loc la data de 3 iunie 2023. Palatul Buckingham nu a comentat informația, însă existau deja mai multe speculații în jurul acestei date. Inițial, s-a spus că încoronarea va avea loc cu o zi mai devreme, adică pe 2 iunie, exact aceeași zi în care a fost încoronată și Elisabeta, în urmă cu 70 de ani.

A fost anuntata data la care va fi incoronat Regele Charles. Cand va avea loc evenimentul
Charles va purta aceeasi coroana pe care a purtat-o si mama sa, Elisabeta

Regele Charles va purta bijuterii în valoare de 3 miliarde de dolari la încoronare

La ceremonie vor participa în jur de 200 de invitați, iar milioane de oameni vor urmări evenimentul din fața televizoarelor. În cadrul ceremoniei, Arhiepiscopul de Canterbury va așeza pe capul lui Charles coroana emblematică a Sfântului Edward. Printre obiectele pe care le va purta monarhul în ziua încoronării se numără câteva extrem de valoroase:

  • Coroana imperială de stat, evaluată la 2,775 miliarde de dolari. Aceasta a fost comandată pentru încoronarea regelui George al VI-lea.
  • Sceptrul suveran cu cruce, în valoare de 777 milioane de dolari.
  • Sceptrul suveran cu porumbel, bijuterie cu 285 de pietre prețioase, care valorează 270 de milioane de dolari.
  • Orbul suveranului, evaluat la aproape 200 de milioane de dolari.
  • Inel, fiolă de aur și pinteni, toate trei fiind evaluate la peste un milion de dolari.

După ce Charles a revenit rege, soția lui, Camilla, a primit titlul de regină consoartă. Au existat speculații cu privire la titlul pe care aceasta îl va dobândi, iar mulți se așteptau să fie prințesă consoartă. Regina Elisabeta a specificat însă din timpul vieții că își dorește ca nora sa să fie regină consoartă, pentru că a dovedit de-a lungul anilor că merită această titulatură.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe