FOTO EXCLUSIV

L-au ajuns bătrâneţile. Cum a fost surprins Dorin Cocos, fostul soţ al Elenei Udrea, pe stradă

Stan Filon 07.05.2021, 17:29

Dorin Cocoș a fost unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din România. A apărut în spațiul public după ce președintele Traian Băsescu a câștigat președenția României. Omul de afaceri flutura de zor un drapel în spatele președintelui. Soția sa de-atunci, Elena Udrea, a acaparat apoi toată atenția.

Dorin Cocoș, gârbovit în plină stradă

Dorin Cocoș a fost un personaj cu influență politică în România. Mulți dintre foștii săi parteneri de afaceri au ajuns în funcții publice foarte importante, iar omul de afaceri a ajuns să învârtă milioane și milioane de euro. A fost fotografiat de nenumărate ori la aceeași masă cu președintele României, Traian Băsescu, participa la toate chefurile organizate de acesta și era nelipsit din umbra lui Traian Băsescu.

Ei bine, anii au trecut, iar Dorin Cocoș a început să meargă din ce în ce mai greu. Așa a fost fotografiat acum de paparazzy Impact.ro. Omul de afaceri ajuns la vârsta de 59 de ani și-a așteptat fiul în plină stradă. S-a sprijinit de bolidul său de lux, în așteptarea lui Alin Cocoș. Într-un târziu, tânărul și-a făcut apariția cu noua sa achiziție. O motocicletă BMW de aproximativ 25 de mii de euro. Cei doi au vorbit în plină stradă timp de mai bine de 30 de minute, după care fiecare și-a văzut de drumul său.

Dorin Cocos, garbovit in plina strada
Dorin Cocos, garbovit in plina strada

Nu a scăpat de problemele cu legea

Dorin Cocoș nu a scăpat de problemele cu legea. Potrivit g4media.ro, Dorin Cocoș a fost trimis în njudecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. Aceștia îl acuză de spălare de bani și este trimis în judecată, în stare de libertate.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada 2009-2011, acesta ar fi pretins şi primit, în tranşe, de la două persoane (martori în cauză) suma de 9.000.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa asupra fostului ministru al Comunicaţiilor precum şi asupra altor persoane din Guvern, în scopul de a asigura firmelor susţinute de martori, adjudecarea unui contract de închiriere produse educaţionale Microsoft.

”În acest context, în a doua jumătate a anului 2014, în timp ce se efectuau cercetări legate de aspectele menţionate mai sus, cunoscând că suma de 500.000 euro pe care ar fi primit-o în contul personal în cursul anului 2011 reprezenta o parte din suma de 9.000.000 euro, menţionată mai sus, în vederea creării unei aparenţe de legalitate, inculpatul ar fi disimulat adevărata natură a provenienţei acesteia prin încheierea cu unul dintre martori a unui contract de împrumut fictiv”, se precizează în comunicat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...