Joe Biden îi va găzdui pe șefii militari la Casa Albă pentru a discuta despre intensificarea crizi din Ucraina

Elena Avramescu 20.04.2022, 13:40
Joe Biden îi va găzdui pe șefii militari la Casa Albă pentru a discuta despre intensificarea crizi din Ucraina

Președintele Joe Biden îi va reuni miercuri pe liderii militari de vârf ai Statelor Unite într-o reuniune anuală la Casa Albă, care capătă o semnificație deosebită, pe măsură ce războiul din Ucraina intră într-o nouă fază riscantă și Statele Unite plănuiesc mai mult ajutor militar. Evenimentul include o întâlnire oficială a aripii de vest, precum și o cină în reședința președintelui cu soții liderilor, notează Reuters.

Șefii militari americani, găzduiți la Casa Albă de Joe Biden

Mai multe subiecte vor fi tratate de secretarul Apărării Lloyd Austin, generalul Mark Milley, președintele Statului Major Comun și lideri militari înalți, a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate. Problemele importante sunt pe ordinea de zi în acest an, în frunte cu un conflict din Ucraina despre care oficialii se tem că ar putea pune în pericol securitatea europeană pentru anii următori.

Rusia a declarat că a intrat într-o nouă etapă a operațiunii sale și că încearcă metodic să „elibereze” regiunea Donbas din estul Ucrainei. Aliații occidentali anticipează că campania Rusiei ar putea dura multe luni, ar putea ajunge la un impas și ar putea testa capacitățile câmpului de luptă ale luptătorilor ucraineni.

Se așteaptă ca Statele Unite să anunțe un alt pachet de ajutor militar pentru Ucraina în zilele următoare, care ar putea egala cele 800 de milioane de dolari promise săptămâna trecută.

Rusia spune că a lansat ceea ce numește „operațiune militară specială” pe 24 februarie pentru demilitarizarea și „denazificarea” Ucrainei. Kievul și aliații săi occidentali resping asta ca pe un pretext fals.

Forțele americane nu luptă în Ucraina, ci sunt implicate indirect, înarmand, antrenând și finanțând forțele Kievului.

O ciocnire îndelungată ar putea testa, de asemenea, sprijinul public al SUA pentru sprijinirea Ucrainei de către Washington. Luna trecută, Biden a cerut Congresului cheltuieli record în timp de pace pentru armată pentru anul fiscal următor.

Întâlnirea are loc pe fondul întrebărilor despre viitorul forțelor NATO în Europa, inclusiv dacă să se instaleze o prezență permanentă la granița de est a alianței de apărare cu Rusia.

Turbulențe economice în SUA pe măsură ce războiul din Ucraina se intensifică

Vizita președintelui Joe Biden în statul New Hampshire a fost umbrită de noi semne economice de avertizare despre modul în care invazia Ucrainei de către Rusia creează o mai mare incertitudine și volatilitate în economia mondială, agravând obstacolele pe care președintele și partidul său le au.

Anul trecut, strategii democrați au sperat că Biden și colegii săi democrați din Congres vor fi în campanie în primăvara anului 2022, indicând revenirea puternică a Americii după zilele negre ale pandemiei de Covid-19.

În schimb, Joe Biden și mulți democrați încearcă cu grijă să manevreze în jurul valorii de inflație care este la un nivel maxim în ultimii 40 de ani, amenințarea că noile variante de Covid-19 ar putea deraia recuperarea, pe fondul unei noi confuzii legate de mascare, și a efectelor de undă ale unui război în Ucraina despre care unii oficiali occidentali cred acum că se poate întinde până la sfârșitul anului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...