Jigniri și înjurături la primăria Baia Mare. USR amenință cu plângere la CNCD

Gabriela del Pupo 13.12.2021, 16:37
Jigniri și înjurături la primăria Baia Mare. USR amenință cu plângere la CNCD

Consilierii locali USR din Baia-Mare amenință cu plângere la CNCD după ce ședințele de Consiloiu s-au transformat într-un adevărat festival de înjurături în urma limbajului folosit de primarul Cătălin Cherecheș. Aceștia spun că de fiecare dată când își exprimă dezacordul pentru o decizie sau un proiect aflat pe agenda de lucru, primarul Catălin Cherecheș devine agresiv în limbaj și recurge chiar la intimidări.

„A ajuns să transforme ședințele într-un circ”

„Limbaj neadecvat, lipsă de respect, intimidări, înjurături – acestea sunt singurele răspunsuri pe care le dă primarul Cătălin Cherecheș atunci când consilierii USR își exprimă punctele de vedere diferite în privința proiectelor de hotărâre cuprinse pe ordinea de zi a ședințelor de Consiliu Local. Primarul recurge astfel în permanență la jignirea acestora, ca mijloc de presiune pentru a-și trece proiectele, depășind orice limită în cadrul ședinței Consiliului Local Baia Mare din 9 decembrie.

Cătălin Cherecheș a ajuns astfel să transforme ședințele de Consiliu Local într-un circ continuu, înlocuind exprimarea unor puncte de vedere raționale cu amenințări și cuvinte dure adresate celor care nu îi împărtășesc convingerile. Primarul îi întrerupe în permanență pe toți consilierii locali, țipă dacă nu este ascultat, dând dovadă de o necunoaștere totală a rolului pe care ar trebui să îl aibă în cadrul acestor ședințe.” transmite USR Baia-Mare.

Jigniri și înjurături la primăria Baia Mare
Jigniri și înjurături la primăria Baia Mare

” Mă p…. pe aia de la Drusal”

De altfel în urmă cu doar o săptămână Cherecheș a folosit un limbaj incalificabil la adresa companiei de salubritate care încerca să își recupereze datorii de 25 de milioane de lei.

Mă p…. pe aia de la Drusal și vă spun public, în fața băimărenilor. Sunt niște escroci care și-au bătut joc de acest oraș” spunea Cherecheș conform Libertatea.

Consilierii intenționează să facă plângere la CNCD pentru a soluționa situația.

USR Baia Mare încurajează transparența și dialogul constructiv și consideră că un astfel de comportament nu este demn de un reprezentant al municipiului. Membrii USR Baia Mare vor face o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru a solicita sancționarea comportamentului și a afirmațiilor făcute de primarul Cherecheș.

Aceștia îi atrag atenția lui Cătălin Cherecheș că, dincolo de educație și de bunele maniere, Codul Administrativ determină clar rolul pe are îl are un primar în localitatea pe care o administrează” au transmis consilierii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...